det är vår det!

Igår såg jag den första vårfågeln för i år. När jag såg den bara slog det mig att jag inte sett någon innan, bara hört dem.
Nu sitter jag i vardagsrummet med altandörren öppen för att få in vårvindarna. Då hör jag också fågelkvitter och lekande barn ifrån lekparjen, det är vår det! när jag gick ner i källaren sköljdes jag av den svalkande svalan och doften som kommer när det är varmt ute, det är vår det! så många tecken!
Rredan imorse märkte jag att det, 6 grader varmt var en liten skillnad, men det var så hemskt mulet, nära inpå regn så jag vågade inte ta vårjackan. När jag gick ut från skolan för att åka hem trängde solstrålar och varma vindar fram, det är vår! då ångrade jag mig att jag inte tog vårjackan, men tänkte att jag istället kunde ta en fotopromend. När jag kom hem hörde jag med lite folk men det passade inte med någon. Istället bestämde jag mig för att gå ut med vårjackan och fota på gården. Nu när jag har haft tid med jaget är det dags att ta tid till sysslorna.





Leon

Tyvärr har jag inte samma kontakt med leon som med arvid. De är väl helt enkelt för olika och jag förstår mig inte riktigt på lilla Leon. Han och jag funkar nog faktiskt inte ihop, men det har iaf blivit bättre så man kan ju hoppas på att det ändras. Jag är ju trots allt faster Jennie.
Inatt var första gången jag var barnvakt åt honom.



GOOOOOOOOOOOOOOOOOOD


Står verkligen inte ut att vara ensam hemma med pappa.

marie-antoinette

Så sjukt vacker film
underbara bilder
bra musik.




mina koppar som köptes för en krona styck

minfre&lör

Nae, det blir nog inte stan imorgon.
Jag har inte hittat en enda människa att gå med.
Ikväll ska jag poppa porre, se på en noga utvald film, träna piano ( som jag typ gjort i en timme nu! ) träna gitarr och redigera bilder.
Hoppas allt blir av.
Imorgon på dan istället för stan ska jag plugga.
Dissar nätet hela kvällen hade jag tänkt.
NP muntliga idag gick bra, så det är över.

Det känns skönt att vara nyttig

Nyhemkommen från handbollen som jag inte har varit på på tre gånger, kände att det var dags! så jag skippade lite plugg idag och det kommer jag väl ångra imorgon, men det var skönt att röra på sig lite.
Nu har jag käkat hela tre ägg, en banan, en apelsin och ett äpple, så mumsigt! när det gäller äpple och apelsin blir det dock att jag nästan blir lite ledsen när det håller på att ta slut, jag kan käka i evigheter!
Efter skolan idag hittade jag på något eget. Jag tog sån där vegetarisk köttfärs ( som de äter till tacos ) stekte upp det tillsammans med lite tomatsoppa typ, gräddfil, kryddor och soya, mumsigt! haha fast det låter nog jävligt äckligt.. tillsammans med ris som kokat med en bulljontärnining och en kokt majskorv. Det är roligt att laga mat själv och pröva sina vingar så att säga, det får mig att längta till att flytta hemifrån. Efterrätt blev ett äpple och istället för att baka en kladdkaka som jag var så sugen på att ha till plugget, tog jag min sista chokladboll så nu kan jag faktiskt inte äta mer onyttigt, eftersom vi inte har något. Imorgon ska jag ändå baka kladdkaka, yummi. Det var ett tag sen också.
I skolan var halva tallriken grönsaker. Brukar faktiskt vara det nu för tiden, så det blir inte så mycket "mat", men man mår faktiskt bättre av grönsaker. Man blir piggare, gladare och orkar mer. Eller så bara inbillar jag mig.
Nu måste jag plugga och sen sova gott inför NP imorgon. HEJS

Åter igen
och jag hatar vårt internet som  suger dubbelt så mer som vårt andra som sög aaaaas
:)

opanerat - planerat

I måndags var min helg fri från allt och jag skulle försöka bara vara hemma och göra hemma saker som jag skjutit upp och även pluggat.
Senare på dagen kom jag på att jag kunde passa på att träffa Denise och Karolina i helgen eftersom jag inte hade något planerat. Så på lördag ska vi ses och det var grymt länge sen! Sen idag ringde Linda och ville ha barnvakt till Leon så jag ställde upp. Det ska bli på lördag det med så han kommer väl runt 7 på kvällen och kommer sova här övernatt. När han sover ska jag umgås med Karro och Denise. Jag ska även ta hand om honom på morgonen så det blir att gå upp tidigt. När jag tänker efter kanske det är bra, så kan jag försöka få något gjort tidigt under dagen. Dock tror jag nog Linda och Johnny kommer komma lite senare, hoppas det blir runt 11 för då är jag ju åtminstone klar och kan börja plugga och göra allt annat jag måste göra från göralistan.
På lördag tänkte jag gå på stan under dagen, eftersom jag har lite att köpa för present pengar och även saker att byta sen jag fyllde år. Jag ville gå med mamma men hon kan inte så jag får hitta en kompis. Det kan bli så att jag bara går en snabbis med någon för att bara byta saker och kolla runt lite, och gå en annan fredag eller lördag med mamma för att köpa det som står på köparlistan. Jag får tänka lite på det och först och främst bestämma vad det är jag ska ha. Det blir nog i alla fall en näspiercing som jag inte har haft på evigheter! Den bara försvann. Filter till kameran kan det nog bli också... nej nu kommer jag på en massa! om man bara hade lite pengar. Ska förhoppningsvis ganska snart till Karolina också för att få en liten ny frisyr! Hoppas det kan bli på påsklovet. Så lite pengar måste gå dit... Sen blir det polen ... och göteborg... jag vill till Linköping också men det får nog bli en shopping fri linköping den här gången... Ja ni märker...
I alla fall, på fredag är jag ledig, än så länge! och jag ska försöka att inte planera in något så att jag kan ha en hemma kväll då istället. Det har varit sådana fullbokade helger nu så jag behöver en lugn kväll. Snart har jag något att göra varje helg framöver, såsom bowling med handbollen och föreningsdag med drillen ( som avslutas med en gala! )
Hela april och maj kommer bara swischa förbi så jag knappt hinner tänka! jag både har fobi och ser fram emot allt... Alla resor men vi har också fullt med prov ( NP ).
Nu ska jag duscha, sen ska jag återgå till att träna på piano läxan och NP muntligt som jag har på fredag.

tiden räcker inte till

Idag efter skolan for jag till körskolan för att komma igång med skiten. Efter två ordentliga rundor med fas C tog hungern över och jag for hem för att käka lite mat. Då insåg jag att klockan hade tickat iväg och att det bara var en timme kvar till drillen och alltså hade jag inte tid för något plugg. Mitt beslut blev att inte gå på drillen idag utan att först och främst göra klart det muntliga NP-provet inför fredag och träna på det, därefter träna piano gånger 2 och sist skriva lite på ARL "uppsatser" som jag började på igår.
Just nu tog jag en liten rast från nationella plugget för att käka några kakor och kolla på den fina himlen som har vackra färger av solnedgången. Jag väntar också på att mamma och pappa ska komma hem från affären så att jag kan sluta äta kakor och äta mina kära efterlängtade apelsiner istället, eftersom jag faktiskt fått mindre godissug av dem! Utan att jag tänkt på det. Under helgerna är jag inte alls lika sugen på godissaker och har inte varit det på 3 veckor! Men jag har ätit i alla fall eftersom det har varit kalas hit och dit. Förresten så känns det konstigt att 18-års firandet är över och att jag verkligen är 18. Det börja komma in i mitt huvud nu och jag vänjer mig mer och mer. Främst är väl att jag faktiskt kommer ha eller få körkort i sommar, sjukt!
Och internet på min dator fungerar inte, så jag ska ringa Jonas när jag får tid. Därför blir det inga bilder på ett tag. Men jag har ändå inte tid nu i veckan, det håller mig borta från datorn och det är alltid positivt.

kakor med mjöl till är så gott!

Fick en snygg kakskål av Lisa och Lydia idag i skolan, så nu har jag käkat en massa kakor.

På teorin lektionen idag planerade vi alla framtida körningar och händelser. Det var konstigt att få reda på exakt hur mycket jag har kvar. Nu har jag alltså bokat in allting och om det går bra har jag körkortet till sommarlovet som planerat! Hoppas bara jag klarar allting. Jag måste sitta massor vid datorerna så jag var där idag, ska dit imorgon, på ons, fre. Hard work work! och pengarna flyger iväg påt men det får det vara värt.


18-års kalas nr2

Yeeey. Igår efter skolan for jag hemåt för att börja fixa inför kvällen. Det blev som vanligt, mycket att göra och lite tid, men jag tog ändå en powernap och det var nog tur det! Innan förberedde jag ballonger, städade mitt rum, plockade massor på övervåningen, dukade och fixade mig själv. Ann-Jélina och Christopher kom lite tidigare än alla andra, så de fick hjälpa mig förbereda maten. Vii tre stod i köket och skar allting till tacosen. Vid halv 7-7 började resten komma. När alla hade kommit, utom Denise som var lite sen, blev det presentöppning.  Jag fick lite gott och blandat kan man säga, sånt som är för 18 åringar kanske! men även 3 små söta fiskar varav en heter WALLEEE. Sötast.  Nu ska jag bara köpa ett litet fisk stim så blir akvariumet perfekt!
Vid halv 8 var det matdags. Därefter tog amanda tag i sin låt-quis-tävling och vi delade in oss i tre olika lag. Hon hade gjort en skiva med olika låtar och försten upp ur soffan fick säga vilken låt och artist det var. Mitt lag, Walle, kom sist. Men vi deppa inte för det! Må hända att vi hade roligast, fast jag kan erkänna att jag gav upp ganska fort. Den enda låten jag kunde snabbt var amanda med jimmy jansson. När det var över fick folket roa sig själva så gick jag över till efterrätten. Det är jobbigt att vara köksredan! Men Amanda ställde upp i köket och vispade grädde, HAHA, och vi fick lite asgarv i när en viss Amanda blev rädd. Det blev grädde, bananer, marränger, glass och fruktkocktail. Det var riktigt länge sen, annars brukar det bara vara kladdkaka eller tårtor. När det hade smält tog jag fram min egna lilla lek, vilket var ballongleken. Man ska alltså ha en ballong fastbunden på foten och sen ska alla försöka smälla varandras. Vi höjjde volymen  på musiken och satte igång med smällandet. Fegfisarna satt kvar i soffan men de måste ha fått sig en rolig syn. Sist kvar var jag, Karolina och Max, men efter lite fight blev det slutligen jag som segrade! Eftersom det var en farlig lek så fick jag ont i benet, så Amanda och Johanna skar morötter och gurkor till dippen. Så vi fettade lite till med lite chips och ostbågar till det och vår stammislek maffia sattes igång.
Det var en riktigt trevlig och mysig kväll med mycket prat och skratt! Det var länge sen vi träffades allihopa så det var lagom tid att ha kalas.
TACK alla!

polen,kalas,lekar,onsdag

Istället för Barcelona blir det polen den 29 april - 3 maj, något sådant. Alltid något och det ser vi fram emot! Ska bli skönt att åka bort lite och umgänget är ju ett plus.
Efter orkestern åkte mamma och jag och handlade inför andra 18-års kalaset som är på fredag. Jag är så dålig på att bedömma hur mycket som behövs, så jag hoppas det räcker! Kan ju avslöja att det blir tacos. Det har man alltid, men äre gott så äre, bästa kalas maten. Nu börjar jag se fram emot kalaset men det var nog först och främst alla godsaker! Men sen ska det bli kul att träffa alla människor igen, ett stort häng med en massa mat och snack! En del lekar ska det bli också, för dem som inte vet, så ska alla ta med sig någon lek. Jag har den då alla har en ballong bunden kring foten, sen ska man stampa sönder varandras... lite lekstadie nivå, men nu när man är 18 får man väl leka av sig lite då!
Sen fyller ju Teresia år idag, så man får gratulera! Vi var där i söndags på lite fika, och av mig fick hon två armband.




sol&vind

Fram med vårkläderna, även om det så bara är för en dag!

second skorna




70: kronor skorna hittade jag ju faktiskt här i Västervik.
Använde dem i lördags på utekvällen, första gången jag har klackisar tror jag
och även utan särskilda dagen efter sår.
melike!

Sista teorin

Teorin är slut. Nu är det dags att ligga i med datorerna och boken så det blir av någon gång! När jag kom hem hade jag tänkt sova, för jag var helt slut, men istället blev det datorn och fixa den nya skärmen. Jag har suttit hela kvällen med bilder.
Jag har inte så mycket i skolan just den här veckan, som jag kommer på, så jag tänkte försöka ta vara på dagarna.

* Sy mina kjolar på min nya gamla symaskin med enbart raksöm
* Sitta på körskolan med teorin
* Övningsköra
* Läsa igenom körböckerna
* Skriva ARL
* Träna piano och Gitarr
* Läsa
* Scrappa
* Ta kort
* Redigera bilder

Typ så. Imorgon hade jag tänkt hinna med körskola och sy lite kjolar. Eller först måste jag nog göra ARL:n...



18-års kalaset

Ja igår var det, den 14 mars 2009.
Släkten ploppade in lite när som under dagen men vid fyra var det sagt och då var de här. Folk hängde lite varstans och småpratade och vi bjöd på mat, presentöppning, tårta och senare till meldifestivalen kom snacksen fram. Vid 10 hade de flesta åkt hem, de som inte skulle sova övernatt i huset. Tommy & Jessiva, Mamma & pappa, Jonas & Teresia, Joakim & jag var kvar och fortsatte shotta det sista! Och det är mot slutet det är roligt på kalas så de andra får skylla sig själva, men det var kul att träffa alla lite igen. Det gör man inte alltför ofta och det var lagom många som kom, de som man umgås mest med, vilket var skönt. Man vill ju inte att hela släkten ska komma bara för attman är 18, när man inte träffas annars. Hej, jag fyller 18, ge mig en present så bjussar vi på mat! Nae, känns bäst när man har folk som är närmast.
Vid 11 tog vi taxin ner till staden, centrum bah. Vi gick till palladium först för att ge det ett försök att komma in, och det gjorde vi minsann! första krogrundan var inte ens på 18 års gränsen, utan 20, så det får bli vanliga krogen någon helg framöver istället. Dock var vi de första som kom, så hela stället för oss själva! vi tog varsin tequila på övervåningen och sen gick vi till en fest Jonas kände till. Kände igen några i Jonas åldersklass, men de flesta var nya ansikten även fast vi var här i Västervik. Där hängde vi en liten stund och pratade med folk, den roligaste måste ha varit Apan. Senare drog vi till Palladium igen och fick med oss några från festen och vi ägde dansgolvet. Jag drack min första köpta alkohol drink, 90 spänn... hädanefter ska jag be folk bjuuuda.
Rolig kväll och det var trevligt att dra ut med syskonen lite, nu får partylivet börja! haha kanske inte men skönt att kunna hänga med ut bara. Dock följde inte Johnny med, men det får väl bli någon annan gång då.
Ska plåta mina presenter någon dag och lägga upp dem, yepp.

Idag så

Min bästa födelsedag, som jag minns och tänker på än idag, var på brevik. Det kan ha varit i feman, för Jessica bodde i Linköping och Johnny hade flyttat hemifrån om jag tror rätt. Då i alla fall, hade jag haft en trevlig skoldag med gratulationer från alla håll, eftersom min bild syntes i tidningen. När dagen var slut och jag var på väg till cykeln, pratandes med Stina om den fortsatta dagen, såg jag alla syskonen vänta på mig på parkeringen. Jag blev såå glaad. Eftersom jag inte hade förväntat mig Jessica hemma och inte heller att alla tre skulle besöka mig. Jag sket i cykeln och vi åkte ner till stan och gick en runda. Jag fick välja lite saker som syrran köpte till mig. Den överaskningen var nog den bästa. Typ som när Jonas, mamma och pappa målade och möblerade om mitt rum under en helg jag var i Linköping. Jag förstod att det var något konstigt när min dörr var stängd när jag kom hem. När jag kom in var väggarna ommålade, det fanns en loftsäng, hyllor och allt möjligt. Helt nytt.

Det bästa med födelsedagar är trots allt inte presenter, utan det är att vara uppvaktad en dag om året. Det är ingen vanlig dag, utan en dag som bara är min, en liten skillnad mot alla dagar. Nu är det ju 18 också som firas extra mycket och det är ju inte helt fel. Det var en ålder jag längtade till sjukt mycket, men nu när jag väl är här börjar jag fundera och det finns ju inte sådär mycket positiva saker. Men här är jag nu i alla fall och det känns faktiskt bra just idag! Nu har jag börjat förstå att jag är just ett år äldre, dvs 18, men det blir nog mer klart på lördag.

Dagen började som en helt vanlig dag, men det första jag tänkte var: det är ju min födelsedag ja! men inte kände jag någon skillnad för det. När jag kom upp fick jag en grattiskram av pappa och två hundra riksdaler bare sådär. I skolan kom nog det riktiga firandet med ett dö snyggt skåp. Sånt är bara för roligt och det gör ju dagen att det är det första man ser! TACK, och alla grattiskramar och sms.
Efter skolan for jag till stan för att köpa tårtbakelser till mormor och mig eftersom jag skulle käka där. Där fick jag 500 riksdaler att köpa något smycke för, eftersom jag vill ha något minne. Nu sitter jag och summerar dagen och ska snart sätta igång med plugget. Senare kommer pappa hem och då ska vi käka tårtbakelse nr 2 och shoppa till stora kalaset som börjar på lördag. Det är då min födelsedag är kan man säga, och nu längtar jag lite lagom sådär.






snart så

Idag blev jag glad. Det kom ett litet paket i brevlådan med ett halsband och 500 kr från moster Birgitta och hennes man. Sånt är alltid roligt, när det är lite folk som vet om att snart är det dags.

Förövrigt så dissar jag internet, åtminstone min dator så den har jag inte haft på på en vecka, eftersom jag inte orkar installera internet när det ändå inte fungerar som det ska. Så jag bara går in en snabbis ibland och kollar läget.
Idag började jag vid 9 med en "föreläsning" av en som gör filmmusik. Mycket intressant och det handlade inte bara om filmmusik, utan om allt möjligt, som exempelvis tortyr med musik. Det kan vara allt från ett pip ljud, brus eller konstiga korta melodier. Sjukt läskigt och bara att höra det i några sekunder var påfrestande. Han berättade att han höll på att göra en film och intervjuade personer som hade blivit torterade med musik på. Vad sjuka människor. Han var ball.

Jag har varit utan internet i några dagar

Jag är lite stolt över mamma som faktiskt satte igång och fixade det nya modemet under gårdagen. Hon blev väl lite smått förbannad och sur men hon ordnade det ju till slut. Dock suger det så jävla hårt, så jag undrar om hon verkligen gjorde rätt. Jag kommer nog inte sitta här så mycket under veckan. Jag ska vänta in tills syskonen kommer hem så de kan kolla på det. Man får ansluta om och om igen och det är så jävla mycket sämre än det förra som sög så jävla hårt.

Under förmiddagen har jag fart runt på stan med mamma och åkt till kupan. Man hittar ju alltid något när det är billigt, så jag kom hem med ett par skor som liknade de jag hittade på myrorna i Linköping, så BRA! en mysig fin stor sjal för 15 kr, 6 st koppar för 6 kr och 4 st kaffekoppar med fat för 4kr. Asbra. Hittade även snygga tallrikar men känner att det kan väl vänta...
Vi kom nyss hem från mormor som var vår sista station.  Där gick vi igenom hennes porslin och smycken. Hittade lite smått och gott så vi får se om jag får något i framtiden, men ett par örhängen skänkte hon idag.

Jag har bestämt mig för en hemmakväll ikväll eftersom jag har lite smått plugg och föräldrarna inte är hemma. Det kan bli riktigt skönt och mysigt i alla fall. Kanske plåta de snygga nya sakerna, kanske scrappa & glo på melodifestivalen.

Just nu är jag så grymt sugen på att klippa kort igen

Det är verkligen jag känns det som. Om jag har längre, som nu, längtar jag hela tiden efter kort, friskt härligt hår! Det kommer nog aldirg att försvinna. Så nu sitter jag och tittar på frisyrer, men jag vet nog hur jag skulle vilja ha det. Börjar få upp lite bilder i huvudet.
Men sedan kom jag på att jag alltid velat permanenta mig, jag får hitta det suget igen och göra det innan jag klipper mig kort? Ska fundera på det, det är en risk eftersom det tar sån lång tid innan det försvinner, men inte är man väl en fegis? Måste bara känna efter om det är jag.
Jag hittade en perfekt bild på hur jag hade tänkt det, ungefär. Mitt drömhår kan man säga.

Det var även såhär jag vill att det ska se ut om jag klipper mig kort, minus lockarna då. Uppklippt och tapper och en rak grund.




18, pina och pest?

Skippar handbollen pga blämagen. Det kom efter maten och lagom till drillen,  som blev en soft träning med mycket prat. Vi hade lite att berätta och prata om, det är lite som ett kafferep. Om det har hänt något speciellt, en rolig historia eller viktiga saker gällande drillandet så tar vi upp det. Alltså är det inte så jätte mycket effektiv tid eftesom vi oftast börjar träningen med lite småprat och har även en fruktstund när halva tiden gått. Idag började vi bla prata om föreningsdagen då vi ska visa upp drillföreningen med många andra vid bökensved. Senare på kvällen ska det vara gala också, så vi tjejer hoppas på att vi får klä upp oss! Det kostar 195 för de som är äldre än 18 och 95 för yngre. Då kommer mina funderingar gällande 18 åren. Jag kommer få betala hundra kronor extra. Det är så mycket som bara är dåligt i den här åldern... Det positiva, det finns nog inte så mycket? Krogen kanske, men den är väl överskattad. Körkortet är bäst. Finns det egentligen något mer? Mycket börjar kosta mer också, man är inte längre ungdom när det gäller vissa saker... Jag är ung?!



Detta är det som står på både köp- och önskelistan.



Varför inte passa på och få lite snygga glas när man ändå börjar bli stor?
Varför inte önska sig lite pilgrim som minne?
Varför inte önska sig guldsmyckena och klockan som jag så länge velat ha men aldrig skrivit upp på önskelistan
UV-filter, minneskort till mobilen, stativ, guldpiercing, gitarrfodral, väska, hörlurar, capo, högtalare, datorskärm,
men även symaskin, fjärrkontroll till cameran, teleobjektiv och macroobjktiv som fattas på bilden.

Jag har börjat älska skor och har många på listan som ska köpas.

Jag vet vad jag vill ha för något så nu är det bara att hitta alla för ett rimligt pris.
Det här var kvällens tidsfördriv och nöjje. Jag vill så gärna ha ett stativ och en fjärrkontroll nu nu nu.
















ARL, det får en alltid att fundera

Idag hamnade vi på ämnet stress. Han sa att det kunde sätta sig som huvudvärk, illamående och magont. Jag tror det är det min mage handlar om... jag har väl fått en stressmage och under den här lektionen satt jag och tänkte på allt som gjorde mig stressad och om jag kunde göra något åt det.
För det första är det handbollen. Man Måste vara med på matcherna pga av att vi är så några avbrytare och därav även gå på träningarna. Jag vet inte om det är en eller två bortamatcher på söndag, men något är det iaf, och sen är det även på fredag nästa vecka, vilket är dagen efter min födelsedag. Egentligen skulle jag vara hemma och förbereda kalaset på fredag som ska vara på lördagen och även roa mig lite som 18-åring, men matchen går före... Sen är det även match på lördagen, klockan 4 då allt folk kommer. Då kan jag inte, mamma vägrar och jag vill inte. Klart jag vill fira min dag?! Så jag hoppas verkligen att det finns människor som spelar då, för jag ska inte. Det är bestämt och jag hoppas tränarna kommer ihåg det. De sa att jag skulle vara med i alla fall men då visste det nog inte att alla kommer vid just 4.
Sen är det drilltävlingen. Eller var, för den skulle ha varit den 22 mars och jag har haft ångest sen vi började med den. Eftersom ingen var så sugen på att köra och vi för att vi alltid blir besvikna bestämde vi oss för att inte åka. En stor lättnad! Så då kunde jag har mitt kalas på lördagen den 21 och den fronten ordnade sig. Men vi kanske ska tävla i april istället och det är dagen innan vi ev ska åka till Barcelona. Det känns lite stressigt ändå. Om det inte blev Barcelona skulle vi ändå försköka åka någon annanstans under de dagarna, ska alltså ta ledigt ifrån skolan då.
Även att tävlingen är framskjuten, om vi nu ska tävla, så ger det ändå ångest. Det sköna är att det inte är i just mars då allting händer. I april är matcherna över men det kommer nog lite rus i skolan som gör att träningarna blir jobbiga att gå på.
I skolan är det småsaker i varje ämne som sitter där i bakhuvudet. I svenskan har vi börjat med nationella och skrivningen är den 1 april. Fram till dess ska vi ha gjort vårt PM och muntliga. Varje vecka har jag ångest för pianoläxan i skolan. Den här veckan ska jag även gå igenom pianots delar och göra uppgifter, men just nu har jag ingen aning om vart häftet har tagit vägen. Nästa vecka på fredag har vi naturkunskapsprov, dagen efter födelsedagen igen. Det är as svårt och det kommer nog ta hela veckan för att få det att sitta. Teorin slutar i slutet av mars och även mina bokade körlektioner, så förhoppningsvis räcker bara dem. Då gäller det att plugga in teorin och att arbeta i studiehäftet varje vecka. Allt tar lite tid och jag får planera så att jag hinner, därför har jag försökt gå dit när jag har tid över, som idag på hålan.
Ångesten kommer ju då man har tid över och inte får allt gjort. För det mesta kommer jag inte ihåg vad det är som gäller och vad som är viktigast att få gjort och för det andra att jag verkligen bara vill ta det lugnt ibland men om man har använt tiden till något annat än "plikter" så ångrar jag det jämt efteråt.
Just det, jag tror jag har en match den 15 mars också, vilket är dagen efter släkten kommer hit. Det är ju också kul, men det ska nog gå eftersom den var vid klockan 4. Då har syskonen som kommer hem kanske åkt hem och man har hunnit ladda upp sig lite.

mage, inventering

Jag sitter här med ont i magen som vanligt. I över en vecka har jag fått det efter jag har ätit. Börjar tro att det är något jag inte tål... Ska vänta ut det ett tag till. Sen tror jag att jag har ett hål i tanden. Har aldrig haft det förut men det isar ibland. Som tur var ringde tandläkaren i torsdags och jag fick en tid imorgon. Hoppas att jag inte har... vill inte borra.



RSS 2.0