Det bästa just nu 2

som spelas om och om igen på hannas spellista i vårt pashminaland.


Edward Sharpe & The Magnetic Zeros – Home





Förövrigt har jag glömt berätta att musikalen jag var på var ett stort skämt.
Kortfattat säger jag bara: hela 30 minuter satt jag och väntade på att nästa människa skulle komma in på scenen, men det hände aldrig.
De nästa 45 minuterna väntade jag på pausen så att jag kunde köpa godis och roa mig med, men då var det visst över.
Det slutade med att Hanna och jag började asgarva när de stora applåderna kom och tänkte: är det här allt?



julstämning... mjotack.

Det är första advent och inget juligt finns i huset. Istället lyssnar jag på musik, det är isigt och as kallt ute (ett tecken på ett det blir riktig snö snart kanske?) , jag på en julmarknad som var i skolan mittemot huset förut idag och sist men inte minst drog jag mig till stan för att bara vara där en timme. Där var det faktiskt lite mysigt med jullysen och mörkret som kom ganska fort.
Det var först idag jag insåg hur stort centrum är. Det slår nog linköping? Jag måste pallra mig dit min nästa lediga dag och ta affärerna i tur och ordning, haha, och se om jag hittar några julklapper. Men på lörd/lördagen där på vill jag helst till London och strosa. Jag får se om mina planer går igenom.





jag är en snobb

Igår jobbade jag hos hanna och min mobil blev urladdad. Istället för att låta den ladda ur helt stänger jag alltid av den så att jag kan sätta på den när jag verkligen behöver den, som när jag gick hem från bussen. Då såg jag att Michaela hade försökt nå mig men jag tänkte att jag ändå snart är hemma och kan fråga då var det var hon ville. Sen ringde hon och sa något liknande: Men Gud var är du någonstans? varför har du inte haft mobilen?! jag har kört runt här med bilen i 20 minuter och letat efter dig på alla möjliga platser.
Då hade tydligen Jason och Michaela blivit väldigt oroliga för mig (främst för om jag tagit smågator och blivit påhoppad(?)) men jag var frisk som en nötkärna! och fick väldigt dåligt samvete, men å andra sidan var det ju bra att jag satte på mobilen så att jag kunde ha den på när jag går hem! och detta tycker jag visar hur Swindon är, när två som bor här och ser allt blir sjukt oroliga om jag är sen och inte kontaktbar.

Men då kan jag ju glädjas åt att jag bor i det finaste områden i Swindon! eller om man säger såhär;
gatan jag bor på är den näst dyraste i hela swindon och den som korsar vår gata är den dyraste. Om någon frågar vart jag är ifrån och jag säger The Mall, så är jag en snobb. Haha. Här är det så att ju längre ifrån stan man bor, desto dyrare blir det... lite motsats till Västervik kanske?
Det känns ändå rätt skönt att jag är i de bättre områdena. Det känns inte lika farligt att gå utanför dörren.


1a julstämning

Igår for vi ner en snabbis för att se när de satte på jullysen i gamla stan.
Det var smockat med folk och man kunde knappt gå på den korta raksträckan.
Det var kallt och mysigt, men lysena var väl inget speciellt. De tände dessa stjärnor gatan upp. Storgatan slår nog tillomed detta.



Och även en jultomte på en vagn befann sig gatan upp.


Det går influensor även här

I fredags natt spydde Josh.
I söndags hans barnmamma.
I måndags hans pappa.
Igårkväll Michaela.
Jag mådde illa hela dagen igår och även idag, så jag tänkte åka lite senare hemifrån till hanna för att se om det gick över. När jag en gång fick lite spya i munnen sket jag i att åka, men det blev inte värre än så. Åtminstone än så länge. Jag mår fortfarande illa men hoppas det går över tills imrogon så jag kan åka till mitt kära jobb! Dagen spenderade jag mest i sängen och vid telefonen. Jag passade på att ringa mormor, mamma, jessica, jonas och amanda och det var trevlans!

Förresten var vi på bio igårkväll.
I vanliga fall skulle jag aldrig gå på en sån här stuk av film på bio, men Hanna ville se den och jag hänkade på. Men den var i allafall väldigt bra och intressant, trots att jag var as kissnödig halva filmen pga den lilla colan jag tog, som var som en stor i Sverige...

 

 


hard work work

Måndagar är massa att göra hos hannas pappa.
Idag packeterade jag ca 60 paket och checkade 40.
Trots det så låg vi aldrig efter med ordrarna som kom in och dagen gick precis lagom fort.
Det här är vår arbetsplats och ni ser hanna nogrant checka en sjal som vi kan jävligt bra nu.



Sen är datorn och musiken på hela dagen lång.
Det bästa på dagen är nog att åka buss, det är väldigt trevligt tycker jag.
Dags att lägga sig så man kommer upp imörra!


freeday2

Michaela hade jour i helgen men har inte fått hoppa in någon gång och det betyder att jag inte behövt vara barnvakt något särskilt i helgen.
Idag var vi på en liten julmarknad med Josh, som grät konstant hela tiden så vi varade bara där i 20 minuter, men den var bara en gata lång så den tiden räckte. Nu kommer då julkänslorna börja komma med dessa julmarknader, tjohoo! längtar till att åka till London och gå på julmarknad där och även i Bath, vilket sägs vara jättebra.

Josh, om jag inte nämnt, tycker inte om mig särskilt mycket och vi går inte jättebra överens (när han är dum och dryg och olydig för jag säger åt honom) och idag fick vi reda på att han var likadan mot hans pappas nya flickvän. Till henne säger han dessutom: I hate you och tittar argt på henne. Michaela tror att det är för att han är mammas pojke och för att vi är tjejer. Men det konstiga var, att idag fick jag vara barnvakt åt honom, och han var en ängel! han har ALDRIG varit så snäll och rar som idag (efter marknaden dvs) och jag har ingen aning om varför. Det fortsatte även när Michaela hade kommit hem och det var underligt för oftast när hon är hemma får jag varken säga något till honom eller titta på honom, men idag var jag en del av vardagen så att säga.

Sist men inte minst så tänkte jag berätta att man varje söndag i England har så kallad roast dinner, och det är hittils min favorit rätt (vi äter typ bara svenskt men ändå).
Det kanske är för att det påminner om fredagsmaten hemma.



Typ (de gör på ett speciellt sätt) men morötter, potatis + något mer som smakar och likar morötter i ugnen (man typ rostar dem)
Sen har man lamm/köttet som är på bilden till detta
Broccoli och grönsaker
Frasigt bröd eller vad man ska kalla det (vänstra övre hörnet)
Och sen kan man även ha vitkål som har varit i ugnen med cheddar på
sist men inte minst, gravy sås.

Jag är sämst på att förklara men ni ser väl ändå lite på bilden.
Det är frasigt och gott och läskande.


workfreeday

Idag fick jag reda på att Lilly nu kan sitta själv
Jag pratade med mamma
Jag åt lunch på en spansk restaurang och åt tapas för första gången i mitt liv
Jag träffade Michaelas bästa kompis för första gången (den enda jag träffar är Jason och det är även pga honom jag inte träffar några andra kompisar eftersom ingen vet om att han typ bor här och alla hatar honom)
Jag köpte billiga stämplar
Jag fick ont i magen
Jag har haft tvn för mig själv

och snart ska jag laga mig mat för jag är hungrig och det är bara Jason och jag hemma.



4 st för 88 kr. Om jag skulle köpa dem i en vanlig affär kanske jag skulle ha fått gett 300?



Sen fick jag ett paket på posten igår av moder med två god jul stämplar och färg. Tack. Man borde skicka paket till varandra oftare.



och på tal om detta måste jag skicka min önskelista till mamma. Hon ska nämligen till Ullared på tisdag och där kan hon ju passa på att köpa lite extra julklappar till mig eftersom det är billigt! tjoho, sen har de pysselsaker. mums.



musical

här är musikalen vi ska gå på ikväller! Tänkte att jag skulle titta upp vad den hette och vad den handlade om innan jag gick på den.

http://www.tellmeontour.com/

 

 



fredags jobb

Idag var jag på mitt andra jobb, advokatbyrån, och gjorde det gamla vanliga.

Kopierar 100-tals papper, gör hål, häftar, lägger i papper i mappar, sätter på ettiketter, skriver ut ettiketter osv.

Och så här ser det typ ut.

 

Det ser inte så mycket ut, men det tar 6 timmar varje gång. Men det betyder även cash så det är helt okej.

 

Snart ska jag gå på min första engelska musikal och den är här i Swindon. Jag har ingen aning om vad den heter eller handlar om, men det betyder även att jag inte har några förhoppningar och då kan den ju inte bli annat än bra?

 

 


Tro det eller ej

Men jag är väldigt upptagen dessa dagar.

Igår var första dagen på mitt jobb, mitt andra jobb. Dvs, jag kollar och packeterar pashminasjalar som köps via sidor som ebay.
Jobbet har jag Hannas pappa att tacka för och jag är så sjukt glad. Det har verkligen räddat min vistelse är i England, fram till jul åtminstone.
Så, mån-fre och vissa helgdagar far jag varje morgon med 09.20 bussen åt south cerney som ligger 30 min härifrån. Det är perfekt! Och ni ska se deras fina lyxiga hus. Jag trivs bra där kan jag säga och de är väldigt väldigt generösa.
Hannas pappa lägger då ut sjalar på olika hemsidor som ex ebay och det är för dem ett heltidsjobb och nu till jul är det extra mycket beställningar så jag behövs för att hjälpa till. Ett plus på kanten är att jag får träffa Hanna varje dag och hänga med henne och en dator i ett arbetsrum hela dagarna (eller är det verkligen ett plus?) Det är skönt att ha någon att kunna umgås med och att komma ifrån huset varje dag. Nu börjar jag få struktur på saker och det är så jag vill ha det!


helgskväll

Michaelas kompis Jason är här igen. Eller igen och igen, jag tror han har varit här varje dag i två veckor nu så han är väl typ inneboende som jag. Man kan säga att Michaela tar hand om honom eftersom han just nu varken har jobb eller bostad och hon vill inte lämna honom av massa skäl. Så jag har i alla fall hittat en engelsk vän och han säger hela tiden: Jennie, I love u! så jag verkar ha gjort bra intryck på honom. Han är rätt god han med, när han är nykter och är sig själv.
Just nu sitter vi och tittar på X-faktor som har blivit vår lördagshäng (Typ som idol fast bättre) och har för tredje gången sen jag kom hit beställt china mat. Varken Michaela och jag var sugen på det men Jason var hungrig och då fick han som han ville.

Anledningen till att jag kom in här på bloggen var för att berätta att jag gav Jason meningen: Bice paw they.
och bad han läsa det högt. Jag har alltid velat pröva den meningen på en riktig Engelskman. Jag kan summera resultatet med att Michaela och jag skrattade så vi grät.

Nu ska vi käka fett.

Pyssel även i England

Häromdagen satt jag på mitt rum och gjorde ett farsdag kort.
Då kom michaela in och blev helt extas när hon såg alla mina saker och vad jag gjorde och sa att hon inte fattade att det var såhär jag menade att jag skulle göra julkort. Jag vet inte vad hon trodde egentligen, men hon blev iaf väldigt chockad och typ avis. Sen ropade hon på sin kompis Jason att komma och han blev likadan och sa åter och åter igen:
why didn´t u tell me that u were an artist?! (han tycker om att skissa och är bra påt)
Så då sa dem att vi måste göra julkort någon dag och att de skulle visa mig hobby craft. Så idag var vi i en enorm lokal full med hobbyprylar. Det var något billigare än priserna i Sverige men jag gick mest runt och spanade in vad de hade och vad jag ska köpa längre fram.

Sen vill jag också säga att vi har ett spöke i huset.
Jag har inte sett detta, men igår satt jag på mitt rum kom michaela in och sa, först och främst:
om jag inte sagt detta innan, så har jag ett spöke.
Sen sa hon att jag var tvungen att sitta med Jason i soffan för hon skulle åka och handla.
Då hade han tydligen sätt en skepnad som for upp för trappen. Han bara flög upp ur soffan, blev livrädd och pulsen gick i 100. Så när jag satt med honomberättade han detta och sa om och om igen:
U have to believe me!
och jag sa hur många gånger som helst att jag trodde på honom!
Så då visade det sig att alla som vistas ofta i huset (nu 5 pers) har sett detta spöke glida upp för trappen, men aldrig Michaela.
Så det är väl bara en tidsfråga innan jag ser den!
whaaaaa :(






ingen ro

haha.

Idag väckte michaelas mamma mig... redan vid halv 10! och sa att jag var tvungen att hjälpa henne att gå ut med alla sopor för sopgubbarna kommer varje ons morgon och michaela hade glömt fixa detta.
Hon gav mig även lite uppgifter, så hädanefter ska jag varje tis kväll ta ut soporna och ha koll på detta. Sen sa hon/michaela åt mig att damma och dammsuga överallt + även städa toaletterna.

Eftersom jag redan innan bestämt att ta mig till centrum så gjorde jag detta först. Jag hittade en secondhand affär och hittade massa kläder så där kommer jag nog spendera mycket pengar framöver.

Sen vid halv 4 började jag städandet.
Jag kan inte bara damma lite, om jag ska städa, så städar jag helt och fullt.
Så jag torkade av alla ytor jag såg (stolar ink), dammsög sofforna, dammade, dammsög golv. Men jag hann bara köket och vardagsrummet och hallen på 2½ timma så toaletterna får jag ta imorgon. Plus att jag ska ta mig till köpcentret och köpa lite mer saker. Så imorgon blir det nog en fullspeckad dag igen. och snart börjar jag jobba! (på söndag)

Bilder på secondhandkläder och hur fint det ser ut på bottenvåningen nu kommer inom en snar framtid! men tyvär inte ikväll
(tycker inte om inlägg utan bilder)


förresten! slänger in bilder på mitt fina rum som jag blev klar med precis innan jag for till England! (bytte från lila, rött, gult till blått och grönt samt lite möblering)



Before (in working progress already):

after:



Utevistelse all day

Hej hopp.
Michaelas mamma är här på besök.
Hon bor i Spanien med sin man och kommer hit lite då och då. De känner tydligen en av världens rikaste män, och var nyligen på semester på hans necker island och enligt dem är han väldigt känd. Men jag hade ingen kotte om vem det var. De verkar iaf leva ett flott liv! Kan ju passa på att berätta lite om deras historia. Eller michaelas, för de har typ samma.

Michaela bodde då i Sverige hennes 5 första år. Därefter for hon till england och levde där några ... i 8 års åldern tror jag (det här kanske inte alls är rätt årtal eller ordning, men det har hänt iaf) flyttade de till Spanien och michaela läste en termin där. Sen åkte de på lite skidsemester i sweiz i typ 4 månader. Därefter for de till Sverige och michaela läste en termin på skogshaga skolan. De tröttnade väl fort, och reste till australien. Där vet jag inte hur länge de var, men tippar på ett halvår? Det slutade iaf med att michaelas mamma stannade i Spanien och nu har hon bott där i ca 20 år. Jag tror michaela bodde där ett tag med, men att hon sen flyttade till England igen och studerade klart. Det är något sånt här deras historia ser ut och den verkar rätt häftig tycker jag.
Nu bor Michaela i Swindon, för här är det mest kriminalitet, vilket gynnar hennes jobb som advokat. Engelska är hennes språk, men hon kan flytande svenska och lika bra spanska.

Det jag egentligen skulle säga var att idag for michaelas mamma och jag till ett stort köpcenter. Det var något stort outlet så allt var rea på, men det var allt från märken till "vanliga" affärer.
Jag började spana på julklappar och hittade lite saker till mig. Men jag kom faktiskt hem tomhänt. Jag tänker gå tillbaka på torsdag och gå i lugn och ro istället och prova lite skor, träningskläder osv. Så då kommer jag nog vara en 1000 lapp fattigare.
Efter köpcentret visade hon mig centrum. Det var mycket större än vad jag trodde och sätt, så dit ska jag gå tillbaka imorgon för kanske shoppa lite där med. Jag ska garanterat byta ett plagg jag köpte på primark i London, för de hade det här med! (primark alltså)
Så för att göra inlägget lite roligare lägger jag in bilder och pris på det jag köpte på primark i london när jag var där. Eller... det var det enda jag köpte i london.


klänning ca 140

Halsband ca 20
skor ca 130

Byxdress ca 140

ca 22 kr st

Halloween till ära

En vecka senare.

 

 


Gamla bilder men för det kan man leka lite.
Och jag har kommit på hur sjukt mycket bilder jag har.
Egentligen borde jag inte fota mer utan bara fixa gamla.


Det bästa just nu

De som inte lyssnar på mumford & sons måste göra det.

http://open.spotify.com/album/1c2Ee269Rj9w8wn8s3qQu9


och den här låten är bäst. Bara lyssna och njut. För den blir bara bättre och bättre.

Mumford & Sons – Awake My Soul

 




Höst x 2


Jag hade ganska stor ångest över att jag inte skulle få se den svenska hösten när jag for till England, men det visade sig att jag fick se den från början igen.



Förresten. När Murphy och jag går på promenad ler alla mot oss.
Antingen är det för att engelskmän är vänligare än svenskar
annars är det för att murph låter som en gris när han drar i kopplet. Jag vet inte riktigt än.



Fix

Jag håller på och fixar min blogg så ni vet.
Det är as jobbigt.
Och blir aldrig som det ska bli.
Nu ska jag äta pannkakor som jag har fixat till mat, men pga strul med michaelas klienter (två st knivhuggna igår) så är Josh hos sin far och Michaela tar hand om jobb.
DVS, jag får äta maten jag gjort själv.

workit

Igår jobbade jag för första gången på advokatbyrån.
Det var ett trångt avlångt ställe med massa skrivbord.
Där fick jag gå igenom gamla mappar, sätta på nya ettiketter, fixa nya mappar osv.
Jag gillade det faktiskt.
Jag tycker om att sitta på samma ställe och veta vad jag ska göra.
Nästa dag är på fredag och sedan varje fredag därefter.
Jag kan typ gå och komma som jag vill egentligen, bara jobbet blir gjort.

Idag ska jag ta en promenad med Murphy, Munfy.

Förresten, det är redan november!!!!



Hallelujah!

Åh herregud. Ett av mitt livs sökande (seriöst) har jag äntligen funnit!
Såhär på kvällstimman sitter jag och tittar lite bloggar. EN av dem visade bilder från en film hon älskar. jag inser fort att det är JUST DEN FILMEN jag har sökt efter sedan jag såg den då jag var typ 6 år!!
gaaah, SÅ många gånger jag har försökt förklara för folk om den här konstiga filmen:

En man springer jätte fort
En gubbe är odödlig
Det är en massa skelett som flyger
Dem åker till rymden och hälsar på två huvuden
De blir uppätna av en fisk

ALLT stämmer och jag hade så rätt!


Godnatt.


RSS 2.0