Ellen 18 22/11

Jag skrev förut om att jag hade en match på en fredag och att jag skulle ha en annan på lördagen. På lördagen lyckades jag med två stolpar och ett bra skott nere som målvakten räddade. Det var på hemmaplan och alla var nervösa för matchen, men jag är nöjd med den i alla fall. Jag jobbar mig nog faktiskt uppåt numera, men det går nog ner snart igen. Jag har börjat känna att kondisen har sjunkit rejält! och vid den här årstiden blir det ingen joggning, men när jag har pengar får jag kanske börja med spinning/nåt annat istället.
Hursomhelst, efter matchen åkte jag till Mimmi där det var en liten födelsedagshängkväll för Ellen. Där bjöds det på tacos (favoriten och klassikern) och sen häng i soffan med tårta och massa maffia.













nuärdetjuligen

Igår var det en månad kvar till julafton. Jag satt nog hela dagen med en massa julbilder för att få färdigt något till bdb:s jultävling. Jag ska nog faktiskt framkalla dem och göra julkort av dem också, så blir det lite annorlunda kort i år! två flugor i en smäll (Y) Så nu har jag börjat längta ännu mer, eller jag längtar inte just till jul utan det är nog faktiskt julstöket som är mysigt. Allt som kommer innan; Julstädning, bakning, presentletning, pullka, snö, lucia, konserter, ljus, julmusik och julskyltning är jul. Det är inte bara julafton som räknas, och för min del är det faktiskt årets segaste dag. I år kommer jag heller inte fira med syskonen, utan det blir bara jag, mamma & pappa, mormor, två kusiner & deras föräldrar. Men det kan nog bli mysigt. Istället blir det julafton på juldagen igen med syskonen. Då skulle det ev bli grillat.









http://www.youtube.com/watch?v=8ZyGim4oWsY

partypix!

För en vecka och en dag sedan var det fest. 90 tal på stat och förfest med en massa tjejor hos Frida.








MönsteråsMatchenFredag.

Japp, så sant som det står, klockan kvart över fem åkte vi till Mönsterås för att spela match. Jag sov lagom bara en liten stund i bilen så jag blev faktiskt rätt pigg efter den långa skoldagen. Ställningen var jämn ungefär hela matchen, men mot slutet sjönk vi och till slut förlorade vi med 4 mål. Tack, jag gjorde mina två första mål den här terminen. Sugit men skönt att få någon puff, hoppas det kommer ändras nu. Jag ångrar att jag inte sköt några andra gånger, men det kanske jag kan ta ifatt imorgon då vi har hemmamatch, dock tycker jag inte om hemma matcher. Då sitter alla och kollar och man gör bara bort sig. Då vill jag helst sitta men ändå inte för det är pinsamt att sitta där på bänken och bara kolla. Gaaah. Vill också bara säga att jag lyckades skjuta en tjej skithårt i häcken idag, det var kul.

färgerochsånt

Jag gillar hösten väldigt mycket för då är man lagom nöjd med sommaren och ser fram emot vintern och allt är fint och mysigt. Jag blir konstig och får mycket känslor så jag brukar vara lite lättkär på hösten med, killar watch out, men nu är nog hösten över. Nu är det bara att va i två månader till jul. Inget plugg just nu så jag har börjat med Arvids Scrapbook, skit svårt! jag är ju rädd att Jessica inte ska bli nöjd. Men ja somsagt, nu är det bara en mellanmånad, då man inte gör så mycket och perioden då man stannar hemma under helgerna börjar. Hemma mys med sig själv och filmer ( lite pyssel nudå ). Snart längtar jag mer till jul och jag har börjat smyglyssna på jullåtar och kollat på julfilmer, men nu är det lugnt ett tag. Jag har kommit på vad jag ska ge folket i julklapp. Det ska bli roligt.







Lov: Halloween


Lördag kom kusinerna. Vi åkte ut till gränslöslott på julmässan (första gången) och glodde lite. Det var mysigt och vi köpte en massa karamellgodis. Sjukt gott. Tips: man kan frysa in karamellerna och spara dem, då torkar de inte ut! Så vi kanske åt hälften och resten är nu i frysen. När vi kom hem drog E, V och jag ut på en cykeltur, enda till grusplan! haha, där åkte vi några varv. Jag insåg att alla barn har blivit stora för nu för det aldrig någon som åker där. Jag får väl börja och hålla seden igång då!
Hemma blev det att sminka min lilla kusin som skulle vara utklädd idag med (hon var på halloweendisco på fredagen). Jag umgicks lite båda som tjatade på mig som vanligt. Jag får dela upp mig själv och vara lite med E och lite med V. Så jag hoppas de var lite nöjda över dagen, för jag skulle iväg sen på kvällen. Det var de inte så glada åt, men jag försökte leka med dem till dess. Jag skulle dra efter maten som aldrig blev klar, kina mat btw, as gott! Jag skulle åka till Frida där också mimmi och Sandra väntade. Tillslut kom jag dit och det blev att glo på två skräckfilmer. De var riktigt bra, länge sen man såg någon skräckfilm som sitter i ett tag efter. Sist jag tänkte på dem var igår haha! skulle vilja se dem igen faktiskt.



Lov: torsdag

En heldag shopping i alla affärer med mamma.
Först åkte vi ner till stan och gick en snabbis. Jag lånade 5 par nya glasögon och tog ett id kort (äntligen!). En fika på café kannan hann vi också med. Lite ångest efter men det fick jag ta. Därefter åkte vi till secondhandbutikerna här i staden. Jag hittade inte det jag sökte så vi åkte vidare upp till affärerna vid skotten. Där hittade vi en massa julsaker och mamma blev nog kär i lite allt möjligt, jag med. Sen drog mamma med mig till team sportia med för att köpa ett par skor. Hon sa att hon kunde köpa ett par åt mig ( fastän jag redan fått ett par stövlar och hon har skämt bort mig med annat den här månaden ) men att maxgränsen var 500 kronor. Jättesnällt tycker jag! hennes argument var att jag bara inte kunde gå med de där trasiga skorna längre, och det kan jag faktiskt inte. Så såg jag ett par skor, men de kostade 800 så jag bara sa att de var snygga, så gick jag vidare. Då sa hon "men du kan få dem". haha! jag älskar när mammor är på bra humör. När de vill ha en liten mor och dotterstund och skämmer bort en lite grann. Hon sa även att hon skulle prata med pappa om att jag skulle få behålla 1000-lappen jag var skyldig honom. Varför? men åh, det var snällt, men jag sa att hon inte var tvungen för hon redan har gett mig saker nu. Sen kom jag på att det skulle lösa mina pengar bekymmer lite grann. Då kan jag köpa kamerastativ och gitarrfodral till jul. Men jag ska inte tänka på det så får vi se om 1000-lappen blir min eller ej. Jag behöver den nog egentligen inte, jag är van att vara fattig.




Jag har lite ångest av skorna. För priset och för att jag inte har hunnit kolla överallt om det finns några billigare kanske. Om jag hinner ska jag gå in i en affär jag åkte förbi idag, tyckte jag såg några liknande skor. Men jag hoppas ångesten försvinner, för jag diggar skorna, men de känns inte helt rätt.

Lov: Orskarshamn

Jag åkte hem från Linköping på tisdagen. När jag kom hem blev det att göra mat och sen fort åka till drill och sen handbollsträningen. På onsdagen gick jag upp tidigt för att åka med bussen med Karolina tjugo över nio till Orskarshamn. Vi skulle hälsa på Ann-Jélina som vi sist träffade för ett halvår sen, det är sjukt! tiden går fort, men vi var som vanligt i alla fall. Man glömmer inte varandra. Nu när jag inte har drill på lördagar längre kan jag börja åka till henne och det är inte så svårt heller. Det är bara att kolla tider, åka buss och sen är man där! Så jag ska försöka klara det någon gång.
Vi åkte i alla fall till äventyrsbadet! wiii, jag har nog inte varit i simhallen på fritiden sen Annje bodde här. Så det blev att återuppliva gamla minnen och leka av oss. Sen åkte vi hem till henne och bara slappade lite framför singstar och guitar hero. Precis som vanligt!

Lov: Linköping

Nu är höstlovet slut för den här gången, men jag vet att loven går snabbt, så det är bara att ta dagen som den kommer.

Jag började lovet med att åka till Linköping, fre-lör-sön-mån-tis. Jag längtade hela veckan! På fredagen åkte jag och mormor till Linköping vid klockan fyra. Det blev buss istället för tåg för att det var något fel på ett godståg. Jag åkte till Jonas och mormor till mina kusiner. Jonas och Teresia bjöd på tacopaj och en softkväll framför tvn. På lördagen åkte jonas och jag ner på stan för att leta efter en jacka och ett par jeans. Jeans hittade jag på monki, och vad jag blev kär i affären! Jag har aldrig varit där inne, men nästa gång ska jag ha pengar och shoppa loss! Jag köpte även en kofta jag hittade på myrorna. Där går jag jämt in nu för tiden, och jag älskar second hand affärer. Där kan man hitta allt möjligt. När jag flyttar hemifrån kommer nog allt komma därifrån, för allt kan göras om och allt är billigt! Jag gillar egendesign.
Söndag åkte jag, jessica, teresia, arvid och jonas till Ikanohuset. Vi gick bara en snabb runda och for sen till mina kusiner. Camilla hade fyllt år så vi grattade henne lite. Emelie var hemma från norge under lovet så vi fick träffa henne också. Tyvärr är hon inte hemma jul så jag undrar hur den här julen kommer att bli, för alla syskonen träffas juldagen, så julafton blir nog bara mamma, pappa, jag, camilla? och hennes föräldrar.
Det var bara Jessica och jag hemma sen på kvällen när Arvid låg och sov. Jag tror hon och jag kommer närmare och närmare varandra, och den här gången jag var uppe kändes det bra och kul! vi pratade om hennes tågluffande, killar, som kompisar, och skrattade. Det visade sig även att hon är lika klantig som jag! Så vi hade väldigt roligt. Plus att hon shoppade loss på måndagen när vi åter igen åkte till Ikanohuset. Hon ringde tillomed till Tommy och frågade om hon fick köpa sakerna, så hon inte skulle få dåligt samvete. Men hon köper alltid till de andra så nu var det hennes tur för en vinterjacka, skor och jeans. Jag lekte lite med Arvid också. De använde honom som väckarklocka varje morgon och han gosade runt i sängen. Han babblar som bara den och jessica gnäller på honom haha! Det kan nog vara jobbigt att höra på det där "vadä!" hela tiden, konstant.



halloween kanske

Jag tycker inte om att prata om mitt problem, därför lyssnar jag gärna på andras. Folk orkar öppna sig och prata om det. Man mår bättre och jag lyssnar jämt. Jag är en sån som inte orkar, jag väntar bara på att det ska gå över med tiden.


RSS 2.0