5 dar

Vid halv 5 inatt åker jag till Polen.
Hejdå!

My room

Jag blev väldigt nöjd med resultatet av helgens projekt - städa och möblera om i rummet. Det är alltid skönt med lite förändring! Sen hann jag ju inte med så mycket plugg, men jag ska kolla igenom NP engelska ikväll innan jag går och lägger mig. Det duktiga idag istället var att efter drillträningen tog jag en sväng till skogen och sprang en runda. dö skönt ! men det kändes att det var länge sen.













äntligen gjort

Jag skrev samhällsprov i två timmar idag, efter skolan, 3-5.

Nu är det helg och jag ska ha det så jäkla skönt.


Fy fan

Efter lunch idag fick vår klass reda på att vi har nationella Eng på tisdag. Alla andra klasser har tydligen fått förbereda sig jätte mycket i flera veckor, men eftersom vår lilla lärare är i Kina och vi har en Kines får inte vi reda på någonting och fick alltså reda på det idag.
Jag hade bokat riskutbildningen tills på måndag och halkbanan på tisdag för körskolan. Så vad fan gör man? när allt krockar, som jag bara hade gått och väntat på!  Jo jag pratade med Anders och jag var så jävla arg och ledsen över allting. Han sa att NP måste gå före. Men då var det ju det att jag hade bokat det här långt innan och att allt annat inom körskolan också var bokat, så om jag bokade om kunde allt bli uppskjutet eftersom det troligen var lång kö på allting och så nämnde jag att av alla dagar fick vi reda på det IDAG. Anders sa då att vi var tvungna att prata med Pontus om han gick med på något annat så vi begav oss för att leta efter honom. Han var tydligen på möte och skulle sluta vid 5. Då sa jag att jag ville försöka få tag i Per ( min engelska lärare ) och prata med honom istället. Vi kunde inte hitta någon med hans nummer så det blev inget av. Då sa Anders att han fick ringa Pontus ikväll för att höra med honom om det var okej och hur vi kunde göra och att jag skulle gå in till Anders så fort som möjligt imorgon för att kolla hur det låg till. ( Främst eftersom man måste avboka i tid på körskolan och jag kände inte för att betala dubbelt upp )
Därefter gick jag till skåpet för att bege mig hemåt. Då var jag ännu mer förbannad och ledsen på allting. Hela körkortet kunde bli försenat, jag som hade planerat in så mycket i sommar plus att det skulle kosta ännu mer än det redan gjort . Sen skulle jag ha prov imorgon som jag inte skulle kunna träna till det pga alla andra tankar och händelser i huvudet. Så när jag stod vid skåpet och precis hade gråtit färdigt lite så kom Pontus med Anders häck i häl. Jag försökte tårka bort tårarna lite fort men de måste ha sätt att jag var blöt och att jag inte heller kunde prata normalt.
Pontus sa att Anders hade sagt hur allt låg till och att han också var tvungen att säga NP går före. Sen frågade han vilken engelska lärare jag har och jag sa Per, och då sa han att vi kunde prata med honom. Så då följde jag med Pontus. Han försökte få tag i Per men det fick han inte. Jag fick istället hans fru nummer, så skulle jag ringa henne och fråga om Pers kinanummer och sedan ringa till honom ( där det var tidigt på morgonen ) och så skulle jag även skicka ett mail. Pontus önskade mig lycka till och han gjorde verkligen sitt bästa för att hjälpa mig. På väg hem från skolan gick jag in på körskolan ifall att om kontoret hade öppet, för jag trodde att de stängde vid 4 som de brukar. Tors har de öppet ända till 18.00 ! och de hade faktiskt lediga tider, den 5 & 11. Så fort jag kom hem ringde jag Frida för att kolla så att inte det andra NP i engelska var då men det var den 8 och matte NP den 12, så det är precis.  Jag hoppas verkligen allt har löst sig nu och att det inte kommer något mer. Någon dag ska jag skriva hur mina nämsta veckor ser ut, fy fan.




snart är det helg

I helgen ska jag möblera om mitt rum och ordna lite med bloggen om jag hinner hålla mig, så jag längtar till den här veckan är slut.
Just nu håller jag på och lägger in lite försenade bilder på bloggen.

Föreningsdag

Dagen har bestått av föreningsdag och det har faktiskt varit riktigt skojj och händelserik dag. Folk som inte var där borde varit där för det fanns mycket aktiviteter och det var underhållning hela dagent med allt möjligt! Vi hade två föreställningar. Den första sög men den andra gick skapligt åtminstone för min del.

Nu ikväll var jag på förenings-galan istället och det var inte heller så tokigt! eller det skulle ha varit det om jag inte häng med drillflickorna för det var vi som gjorde galan, annars var det inte så mycket drag på dansgolvet, och det var riktigt lite mat man fick! Galan tog slut redan vid halv elva, eller rättare sagt, det var bara vi kvar och det började sättas på buggmusik som vi omöjligt kunde dansa till så vi valde att åka till en annan fest. Där var det väl 22 och uppåt! Så jag kände inte igen någon, men det var helt okej roligt om man dansade loss lite. Jag valde i alla fall att åka hem med Petra eftersom imorgon är sista sovmorgonen och att det kanske skulle ha blivit tråkigare om jag stannat, eller kanske roligare? jag vet inte, jag vill iaf gå och lägga mig tidigt och sooovaaaa.

Godnatt.

Halmsdag

Shiiiit, vad det tar att gå på stan nu förtiden. Jag blir trött direkt och jag är inte sådär shoppinggalen längre, bara kollar lite smått på saker och har typ inga affärer jag har sug att gå in på. Jag köpte i alla fall 2 plagg på myrorna, en t-shirt på gina tricot, två bälten och äntligen en guldring! ( 800 ) Jag använde pengarna jag fick av mormor när jag fyllde år till guldringen så nu känner jag att de gick till något bra, men vi gjorde så att mamma betalade 500 och så fick hon mina 500 från presentkortet på guldfynd så jag betalade bara 300. Efter lite spekulationer, vet jag inte riktigt vad jag tycker om Halmstad. Det är verkligen fint! men människorna har jag inte riktigt fått ett grepp om. Jag har inte träffat någon jätte trevlig, inga roliga tonåringar ( de kanske finns i skolan ), bara normala lite tråkiga människor. Men jag ger inte upp, jag tror på staden och jag är fortfarande sugen att kanske bo här, vem vet. Folk brukar flytta runt överallt när de blir lite äldre så jag hinner nog bo här med.
Ikväll ska vi äta äggmackor, jordgubbar & glass, naturgodis och se på Narnia.

Igårkväll var det väldigt mysigt. Mammas tre kusiner var här och det var kul att träffa dem och höra dem prata om barnminnen,  jag älskar att höra på sånt. De verkar ha haft så roligt och jag försöker jämföra med min barndom med mina kusiner. Jag önskar att jag hade bättre kontakt med dem nu. Förr var det nog nästan dem de ända man umgicks med men sen när föräldrarna slutade träffas träffades inte vi heller och så kanske man växte ifrån varandra. Men barndomsminnena glömmer jag inte för de är bland de bästa jag vet.




Halmstad

När jag var i Halmstad sist blev jag kär i staden och bestämde mig för att bo här när jag blev stor. När jag klev ur bilen idag möttes jag av en jäkla blåst som smällde igen bildörren och då bestämde jag mig för att aldrig flytta hit. Jag hatar när det blåser. Jag börjar överväga att gilla staden nu igen eftersom den är så mysig. Jag har inte varit ute än men jag har en utsikt som bara den och människorna verkar så trevliga ( släkten som bor här är nog bevis ). Imorgon ska vi göra Halmstad och då kommer jag nog älska staden igen och åter vilja flytta hit. Det är iaf bara så kul att vara tillbaka här igen!



Börja om från början

Lite grubblar period, bara lite. Men egentligen grubblar jag inte så mycket för jag vet hur det ligger till men jag stör mig och jag tänker. Fast jag bryr mig faktiskt inte så mycket och det är dunderskönt för omväxlings skull. Men när jag tänker för mycket börjar jag tänka på annat deprimerande, som all stress som kommer komma efter lovet eftersom jag inte hinner någonting nu eftersom jag åker till Halmstad och kommer hem på lördag men hela lördagen försvinner pga föreningsdagen och sen har jag bara söndag kvar som jag måste ta vara på. Plus mina vanliga depproblem som aldrig försvinner men som jag inte orkar tänka på längre men som ändå märks så väl ibland, mest när man blir onykter för då är man ganska öppen. Men jag vet inte om folk hajjar läget. Men somsagt, nu för tiden orkar jag inte bry mig längre men sånt går alltid i perioder, men jag har haft en bra period ett bra tag för jag lär mig ta bort alla tankar och bara leva med det. Det är väl så man får göra? Nu lyssnar jag på Yann Tiersen musik också, haha, det gör inte tankarna bättre för musiken är så sorglig men ändå så underbar. Jag ska sitta uppe ett tag till och kanske ångra detta inlägg för folk inte förstår.
Saga fyller 5 år imorgon också. Shit.


Har alla en liten ängel? Min är något speciellt isåfall.

En kväll med Karolina

Igår var nog nästan en heldag med Karolina. Jag åkte dit framåt ett, vi snackade skit, hon gjorde en frisyr & sminkade mig & vi tog kort. Vid 5 var det mat så då åkte jag hem och vi bestämde för att ses på kvällen också så vid halv 8 kom hon hit. Vi pratade lite grann till en början eftersom Karro hade lite blandade känslor men senare tror jag nog det löste sig av lite sms. Jag lärde henne första biten på Amelie låten så den sitter nog i hennes huvud nu ett tag. Sen drog jag fram stativet och kameran så posade vi lite granna. Medans hon övade piano plockade jag i ordning lite på rummet så nu ska jag bara dammsuga.
Jonas fixade mitt internet också, jag hoppas det funkar idag bara så får det bli att redigera bilder! finally.

Snart ska jag börja måla altan, sen kommer Jessica och sen vill jag tillbringa tiden i mitt room.


Påskafton

men vad händer



Igår var vi på mat hos Birgitta i år igen, hoppas det kan bli lite av en tradition! Det var mysigt och vi pratade massor om gamla tider och det är alltid roligt att höra när de äldre berättar om "barndomen".Tyvär hade jag bråttom hem så vi var tvugna att åka hem vid 6. Sen kom Mimmi och vi hjälpte varandra med kvällens klädsel kan man säga. Jag hade större problem än vanligt. Sen kom även Sandra och hjälpte till men sen åkte vi till Linnea på en liten tjejfest. Framåt 11 gick vi ner på stan och vi hamnade på morella. Träffade trevligt folk och dansade ytterst lite. Jag har kommit på att jag är inte en dansare, hänger hellre och snackar! men efter en stund gick vi faktiskt till Palladium som var lite tveksamt i början. Där vistades man mest på dansgolvet.

Jag vaknade vid halv 10 idag och nu håller jag på att göra i ordning mig för jag ska ta mig en promenad med Sandra. Man behöver alltid någon att prata ut med dagen efter, faktiskt.
Senare kommer syskonen med respektive och det blir traditionell påskmat! mums och jag längtar.

Hos Birgitta

Barnbarn

Saga sov över hos sin farmor torsdag till Lördag. När hon kom in genom ytterdörren slog det mig hur länge sen det var vi träffades. Men ändå inte... Men jag blev bara så glad att se Sagas lilla söta ansikte och leende. Hon hade tjatat om att få komma till farmor i flera veckor och dagar så nu var hon överlycklig att äntligen få komma hit. När hon var här kom jag ihåg känslan från att vara hos min mormor när jag var liten. Jag förstår precis vad Saga känner när hon kommer till det här huset. Det är ett lekhus där det händer saker hela tiden. Man bakar, diskar, badar, tittar på filmer, leker i lekparken ... allt man ska göra!
Saga är i alla fall underbart söt och klok. Dock hade jag inte tid att leka med henne de här dagarna, men hon klarade sig nog bra med bara farmor.


lördagen

Jo igår var faktiskt en fin fin kväll med handbollsgänget! Vi började med att käka tacos på bowlinghallen och sen kom bowlingen igång! Jag började ganska bra men sen gick det utför, jag sög helt enkelt. Men man borde bowla oftare! men det var kul i alla fall och den där en och en halv timma gick undan. Sen gick vi till klubben för att fortsätta leka en massa smålekar. Kvällen bara gick och jag vet inte riktigt vad man gjorde men det var kul! Framåt halv 1 vi som var kvar ner till stan och hamnade på Sahara.
Det var nog kvällen i stora drag.

Idag jobbar jag matte, snart ska vi hämta kina mat och sen ska jag träna drill.
Mitt huvud snurrar men det går nog snart över.

1000 kr bare!

 Igår somsagt så var vi hos sofie och käkade mat. Det var väldans roligt med massa prat och skratt! Och jag tycker att vi måste göra om det någon gång framöver, kanske en grillkväll?

Idag är det en sån där mysig vår lördag då man tar dagen lite som den kommer men ändå inte. Jag mådde prima imorse efter igårkväll och det var döskönt. Bakistabletterna måste fungera? Ganska fort var mamma och jag påväg ner till stan som jag längtat efter sen jag fyllde år. Jag skulle göra lite ärenden och bara kolla runt lite, med just mamma. Jag köpte ett uv filter till kameran, äntligen! Och jag kollade ifall jag kan använda gamla objektiv till min kamera, men det gick inte! Attans, så nu funderar jag på att köpa ett tele-objektiv till sommaren. Jag har nog 1000 kr i sparpengar så jag får se om jag sparar dem tills jag har råd. Beror på vad mer som står på köpa listan.
Sen gick vi in på guldfynd och där köpte jag en plopp till näsan som jag inte har haft på 1-2 år nu. Varför har jag inte gjort det tidigare undrar jag. Mamma och jag tog varsin cancer-lott också.
Därefter ... tog vi en fika och sen köpte jag fiskar. Jag funderar på att köpa svarta små stenar att ha på botten i akvariumet stället för de vanliga, det borde bli väldigt snyggt till de färggranna fiskarna. Jag får tänka lite påt.
Sen kom pappa och hämtade oss i bilen så blev det även en runda idag med. Vi hamnade hos Bitte&Christer på lite besök i deras mack. Då fick jag leka fotograf och tog kort på alla hans bilar.  De flesta åker upp på bilddagboken istället bestämde jag mig för, men bilden längst ner är christers bilaaj.




Nyss skrapade mamma och jag lotterna. Mamma frågade om det spelade någon roll vilken hon tog och jag sa nej så tog jag den som blev över. Sen märkte jag, shiit, 1000 kr på min lott!! förstod inte om det var pengar men jodå det var det och mamma blev också chockad. Jag var ju väldigt snäll som sa att vi kunde dela på dem? haha, men det var presentkort på guldfynd vi vann. Så jag får se vad jag köper, skulle behöva en guldring eller en lång guldkedja...

Ja nu ska jag försöka spara pengarna till
Göteborg på onsdag
Ullared på lovet
Halmstad på lovet
Polen den 29

Dags att städa, jobba matte, spela på instrumenten och lägga in lite bilder på min dator utan internet.


drickadrickakul

Ja då består helgen mest av festande.
Ikväll ska jag på vinkväll hos Sofie där även Pelle, Amanda, Johanna och sofies kompis kommer befinna sig. Vi ska käka mat, massa godis och dricka vin. Trevligt Trevligt Vi hoppas på att komma vidare till ev mimmi och josse eller någon annanstans, men det kan nog bli bra bara hos sofie. Om möjligt går jag gärna in på krogen! men tyvär är jag den enda som har åldern inne.

Imorgon ska vi ha avslutningshäng med handbollen. Vid halv 6 ska vi bowla och därefter åka till klubben och "leka" + dricka. Jag visste inte riktigt om det var värt att ta med något men det slutade med att jag gör det och hoppas på att de andra flickorna också dricker. Om det är något roligt folk ute så kanske man kan hamna på krogen där jag inte varit ännu! Palladium var jag väl på men vill utforska de andra ställena med. Sen nästa helg på fre är det tydligen 18 års gräns på palladium så ska försöka gå dit om jag hittar några! Jag är pepp, jorå. Ännu mer nu när sommaren är nära!

Sandra kommer hem i helgen också! Ska försöka få henne lite pepp på krogen idag eller imorgon, annars får det bli en vanlig promenad!

Nu ska jag åka en sväng i vår cadillac och brumma nere på stan utan tak.




Gick promenad med pelle och Sofie efterskolan som avslutades på macdonalds. Nyttigt!


RSS 2.0