nostalgi

Åh så underbar. Den här låten får mig att drömma mig bort. Kanske mest för att första gången den klingade i mina öron var under de sista minuterna på P&L. När låten kom var det som om någon förtrollade alla. Det var tyst och alla satt i sina egna funderingar. Stod eller satt. Jag satt. Och njöd av värmen, musiken och att jag satt just här av alla ställen. Det var som om folk slutade bry sig om allt, och bara var. Man kunde inte tänka sig att några 100 meter bort körde Jay-Z förfullt. Nej, vi var i en annan värld som för mig var sjukt mycket bättre. Och jag ville att det aldrig skulle ta slut. Men för mig var det det bästa slutet. Helt öm och slut under dagarnas lyckorus var det underbart att få avsluta allt med att sitta på marken och bara njuta. Kunna koppla av och bara fundera ett tag. Tack Mew.


http://open.spotify.com/track/4l3rcxy8suQ849XD0WRKC9



Det blev en första dag i England

Det var lite skumt när jag satt i taxin påväg mot huset åter igen. Nostalgiskt på något sätt.
Direkt på morgonen tog michaela tillfället i akt och åkte och köpte lite presenter till joshua inför hans födelsedag och då skjutsade hon ut mig och Joshua till coat water, en sjö typ. Så där gick han, jag och Murph och strosade.

Jag minns inte mycket mer om vad jag gjorde under min första dag, men jag vet att den sprang förbi fort.



Det blev en tredje jul

Ännu en gång blev det dags för lite juklappsöppning.
Arvid öppnade fort sina paket som innehöll två bilar. En engelsk taxi och en dubbeldäckare! Som han typ lekte sönder genom att köra in dem i full fart på dammsugaren. Jag var dubbeldäckaren, men körde lite försiktigare.


Lilly lyckades nästan öppna hela paketet själv. Hon satt länge med snöret och till slut var det borta. Dilemmat var att hon började leka med snöret och arvid blev väl otålig så han drog upp nallen ur inslagespappret och sa "ooo, titta! en nalle!" och lilly blev inte alls glad när hennes paket togs ifrån henne. Men när hon såg nallen sken hon upp! Vilken glädje. Hon gosade in hela sitt huvud i nallen och kunde inte sluta le när hon tittade på den.
Här ser ni en förbannad lilly



Julklapparna gick nog hem i år! och nallen var min favorit.
Men i år hade jag pengar, till skillnad från alla år. Så räkna inte med lika mycket nästa år! plus att det var lite special med england och allt ;D iofs har jag väl jobb till vintern.. hmm..


Detta var iaf dagarna i Sverige.
Nu är det de gågna dagarna i England kvar!

Dagarna efter nyår 3

De sista dagarna i Sverige åkte jag till Linköping för att gå på bio med syrran. Gå på stan med Syrran. Fira en tredje jul. Umgås med barnen. Åka spark (som inte blev av utan jag fick dra runt arvid på sin snowracer runt örtomta istället)

Det är tur att de flesta av barnen tycker om att vara med på kort. Åtminstone arvid. Han säger "igen" om och om igen när jag tar kort, och tycker dessutom om att se hur han blir sen på skärmen. Han bad mig också ta kort på sin gräsklippare, och självklart gjorde jag det.

Sen slängde jag mig i snön och låg där så skönt. För jag var så sjukt varm efter att ha lånat jessicas termobyxor och boots. Det hade räckt med mina strumpbyxor.
Så när jag låg där sa arvid "nej jennie, gå upp, gå upp!" och då sa "jag nej, det är skönt här!" och då försökte han också slänga sig i snön, men vallen var för hög för honom så han kom inte upp. Så då sa han "jag kan inte, jag kan inte, det går inte". Så då fick jag gå upp och slänga i honom i snön. Och där låg vi i typ 10 min och pratade. Han såg bland annat ett flygplan och en fågel. Och jag sa "det här är livet" och han svarade "Jaaa".

Och varje morgon brukar han komma in och säga "Jenniiiiiiee! De morron nuu!, gå uuupp" Men jag lyckas alltid somna om. Sen när jag vaknar brukar han lägga sig bedvid mig och så har vi en kojja under täcket. 


Dagarna efter nyår 2

Ut och fota det vita underbara Sverige. Mest för att visa Jason och Michaela hur mycket snö vi har det här borta.



Fika på stan med Karolina och Frida. Jag fikade på café kannan 3 gånger på en vecka tror jag. Och var på stan typ 5 dagar i rad. Det är sånt man gör när man är hemma i viken på ett snabb besök!

Dagarna efter nyår

Umgänge med underbara barn


Umgänge med familjen, bland annat med pizza, inception och roxy på mejjan.


anteckna

Jag ville bara meddela att idag ser min kväll ut som på film.
Jag kommer spendera hela kvällen själv, ensam, finally! (det är alltid någon hemma på kvällen, och på dagen också) så jag ska fira detta! (okej, i filmer sörjer de alltid när de ska göra som jag gör)
Så ikväll, första och enda kvällen, har jag gottat upp mig med:
BEN & JERRY, CHIPS, CHOKLAD, 2 COCA COLA, och nu väntar jag på att min CHINA MAT som jag beställt ska komma! vilket blev rätt mycket det med (var tvungen att köpa för 100 kr för att kunna få home delivery!)
haha vilken kväll. Jag hoppas bara inte Jason ploppar upp och förstör den. För jag ska nämligen bara grisa och sitta framför tvn.

PS. Jag kommer nog rulla hem till Sverige!

Det blev nyår

Som jag räknade ner dagarna i england inför nyår, och som jag och hanna pratade och längtade.
Helt plötsligt kom den och det var inget speciellt. Mest bara stressigt, och jobbigt .. men jag fick ihop hela gängen. Och det kändes gött, kanske första och sista gången nu när man skils åt från alla håll.


Dagarna innan nyår




Det blev en mini jul

Den 29 fyllde min mormor år.
Och det blev en minijul.



Det blev juldag

En juldagsmorgon hos kusinerna.
En fika hos syster i vinterlandet på landet.
En fest kväll.


Det blev julafton

Och jag kom hem, hem till linköping. Och trots allt, så var julafton väldigt bra. Lite speciell sådär. Lite som en film.




Tog bussen vid 10 till heathrow. Kom dit vid 12. Ställde mig i kön till bag drop. Flög kl ... kommer inte ihåg. Kom till sverige vid 6. Åkte från arlanda med kusinerna i bilen klockan 7. Kom till Linköping vid halv 10. Käkade mat. Lekte julklappsspel. Öppnade lite julklappar. Skrattade. Var uppe sent.



Dagarna innan hemfärden




London Med Hanna

Dagarna går och går här, och för att fortare kunna berätta om mina dagar, ska jag försöka hinna ifatt alla dagar innan.


Lördagsmorgonen den 11 for jag och hanna med 08.00 bussen till huvudstaden London.
10.00 var vi framme och vi började med att gå till Winder wonderland, en marknad i hyde park.

Efter två timmars strosande och några lappar fattigare tog vi tunnelbanan till shopping gatorna. Mitt mål var att handla julklappar.

Vi blev trötta ganska fort och bestämde oss för att leta efter ett café. Vi tänkte väl att det kunde finnas något på smågatorna, så vi gick in på lite mindre gator, som visade sig vara de mysigaste. Men det fanns inga caféer alls, utan vi fick nöjja oss med starbucks.

Och sen, efter all julklappsletande, vaknade london till liv. Och det var lite därför jag åkte  dit.

Sist men inte minst, efter lite käk på en restaurang då jag råkade ge servitören 2 kr i dricks, var dent äntligen dags för we will rock you.
Som var sjukt bra! vi satt längst fram, både för och nackdelar.


När den var slut gick vi direkt till bussen som skulle ta oss hem till cirencester, south cernet, hannas hus, igen. När vi skulle åka, märkte vi att bussen inte startade. Efter lite info fick vi reda på att vi behövde startkablar. Efter lite till info, fick vi reda på att det inte fanns några startkablar på busstationen, att det inte fanns några extrabussar och att de fick åka med startkablar från heathrow istället. Engelskmen är ganska inkompetenta ibland.
Vi kom hem två timmar senare än vad beräknat, vilket blev vid 4. Så vid halv 5 satt vi vid hannas köksbord och åt (vi hade inte ätit sen klockan 6) och därefter slocknade vi rätt gött och sov till 1.


Dagens höjdpunkter och minnesvärda händelser:
Julmarknaden
Smågatorna i London
Second hand affärerna på smågatorna i London
Julklapps nallen från hamleys
Jullysena
De konstiga stunderna med servitrisen och de 2 kronorna i dricks
2 timmars väntan på startkablar trots hanna sa att det aldrig krånglar med bussar i england
10 minuters väntan på taxi som kändes som en evighet i kylan och svälten
att äntligen få sova.


Nu har jag tid igen

Min resa gick väldigt smidigt, vilket brukar vara ovanligt nu för tiden. Jag kom till england klockan 7.40 som planerat och jag fick med mitt bagage ut. Min buss skulle sen gå vid halv 12 från flygplatsen direkt till Swindon. Så jag mest bara satt på flygplatsen och väntade i tre timmar. Kändes sjukt långt i början, men sen var den 11 helt plötsligt och då gick jag till bussarna. Man kan säga att det bara var jag på bussen, för det var jag i 1 timma, sen kom två till.
Väl i Swindon väntade en trevlig taxichaufför på mig och vid halv 3 klev jag åter igen in i huset.

Idag har det varit fullt upp men ändå inte.
Typ direkt när jag vaknade drog jag och Josh till en park/sjö och matade fåglar medans michaela handlade lite presenter för joshua fyller 3 år på torsdag. Resten av dagen har jag häng i vardagsrummet med Josh för Michaela har haft en kompis på besök. Just nu är hon och handlar men Jason och hans bror ser till honom nu så äntligen får jag lite tid och ska hänga i mitt rum! Började damma förut idag och ska nu fortsätta så det är hemmysigt igen. Ska sätta på lite bra musik också.


RSS 2.0