Så jävla bra

Brittisk tv, X-factor
och hon var så jävla bra.



13

Denna helg har Michaela typ Jour, så när som kan hon få hoppa in och jobba. Så idag har jag tagit hand om josh mellan 12 till 6. Men tiden rullade på och Josh med.




Sen när Michaela kom hem gav hon mig en snickers och en cola, hon har redan lärt sig vad jag behöver på lördagskvällen.



.





out


(utanför mitt fönster)

Idag begav jag mig ut på äventyr och jag hittade till gamla stan som bara ligger en raksträcka bort typ.
På väg till stan ser man att det är stora öppna landskap bortom husen. Så det stämmer nog som michaela sa: man brukar säga att Swindon ligger på landet.
Jag hittade ingen struktur i stan så jag gick längst stora gator så att jag lätt kunde hitta tillbaka, och det gjorde jag! Så imorgon ska jag nog bege mig ut igen, fast gå in på lite smågator. Kanske kommer jag då ända vägen till centrum?

Jag kom iaf inte hem tomhänt, utan passade på att shoppa det viktigaste jag behöver i hemmet:

Sallad
Tomat
Gurka
Majs
Corn

Snickers

och nu är jag NÖJD i kylskåpet!!


Londooon

Min lördag och söndag i London 1 h timme bort med tåg för 400 riksdaler.

Linnea och Mimmi mötte upp mig vid piccadilly dit jag kom fram med tåget.
Vi tog tunnelbanan till ... centrum? och började vistelsen med en fika eftersom linnea har behov av tea & socker.

piccadilly circus
Efter lite shopping (mer tittande i enbart H&M och Topshop) så tog vi oss ett MC käk i en park men den parken bestod mest utav fågelskit och fåglar.
Därav tillägnar jag denna bild till Amanda, för allt vi tänkte på var på henne.
Efter maten for vi till primemark .
Jag skulle vilja kalla det för engelska ullared. Lite mindre, men mer folk och mycket jobbigare. Det kunde man inte tro!
Där i vimlet var Linnea tvungen att fara hem till sina barn och det blev bara jag och Mimmi kvar.
Vi spenderade kvällen i London på en Pub med mat och Malin, deras kompis.
London blev som en annan stad på natten och vaknade till liv, jag gillat.

När vi kom till London hade mimmi och jag inte riktigt någon sovplats + så var det även höstlov = allt var mycket dyrare.
Det löste sig i sista sekund: vi kunde sova hos Mimmis kompis.
Spontanitet är bäst.
Så vid halv 12 tog vi tunnelbanan dit.
Och vid 3 låg vi på madrassen i hennes kalla vardagsrum.

Dagen efter the sleepover och mimmi lyckas faktiskt se ganska pigg ut trots att vi var enormt döda.

Vi mötte upp Linnea och begav oss ut på en turistdag.

Denna bild tillägnar jag Johanna.
Jag var helt slut under söndagen och när de ville in och kolla i ett par affärer igen så strejkade jag genom att mest bara sitta och vänta på dem.
Det som var min favorit var iaf en stor marknad vars namn (som alla andra ställen) har fart ur mitt huvud. Men det såg iaf ut såhär, trångt mysigt och en massa olika stånd. Mycket handgjort och vintage men också vanliga stånd med smycken och en massa mat.
DÄR vill jag hänga mer. och det blev min favorit i london, samt london at night.
Tråkigt nog var mimmi, malin och jag allt för trötta för att gå ut lördagen, men en annan gång kanske.

rain



Egentligen borde jag trotsa vädret och ge mig ut.
Men jag är fortfarande lite sjuk
Och jag vill hellre göra iordning London picture.


great

Jag är hemma från London.
Men natten bestod utav mardrömmar, kyla och stort illamående. Så idag har jag varit sjuk hela dagen och låg i sängen till 5.

Lite segt, eftersom michaelas föräldrar var hemma så jag kände mig väldigt osocial och tråkig, plus att de skulle till stan så de kunde ha visat mig vägen ...
Just nu skulle jag ha varit med mimmi och Linnea och festat med deras engelska kompisar. Hade ju varit väldigt trevligt och bra, men nej... Kvällen var jag ist barnvakt och seg.

Snart går jag och lägger mig.
Imorgon kanske det kommer upp ett inlägg proppat med london!




5

Det är mest chill här men jag klagar faktiskt inte! idag sov jag länge igen och därefter blev det att värma tomattsoppa till frulle och sen ett varmt bad!
Vid 4 tog jag med mig hunda och tog en sväng till parken igen, som förresten är as stor. Eller, den största parken jag sett och det säger ju faktiskt inte så mycket.



Imorgon ska jag till storstaden (London för de som inte vet) med buss (2h och 250 kr) och spendera dagen där tillsammans med Linnéa och Mimmi! Vi ska väl fara runt som yrna höns och leta efter gator och tunnelbanor.

Natten
kommer också spenderas där någonstans tillsammans med mimmi och något hostel. 

Vi får välla se hur det går!


4

Igår fick michaela åka till polishuset, vilket innebar att jag fick ta hand om josh till nattningen.
Det gick mycket bättre än i tisdags då han typ bara grät efter mamma. Igår fick vi faktiskt lite kontakt genom att se filmen bilar. Sen fick han en liten bil av mig och han tyckte nog om den! Han var bara lite tjurig och moppsig men jag övermannade faktiskt honom med min smarthet.
Det ända jag känner efter från kvällen var bilen han kastade i mitt huvud, bara sådär när vi satt och räknade bilar ... usch.

Iaf, vi hann då inte åka och handla. Men det ska vi göra idag ist. (jag längtar efter sallad, vegitarisk mat och frukt!) Idag gick jag inte ut något, utan jag sitter och försöker komma på hur jag vill att bloggen ska se ut så jag redigerar lite bilder och trixar lite.





updateringar

Jag heter thellman_j på skype så tycker ni som har skype ska adda mig
och ni övriga ska skaffa så jag kan prata med er

Annars kan ni ringa hit!
Så ringer jag upp när jag vet vem det är! för vi ringer nämligen GRATIS till det svenska nätet, braaa ju?!
så om någon vill veta numret hör av er på något sätt... annars kan ju ni bara höra av er om ni vill prata med mig så ringer jag ;)
Vill nämligen inte lägga upp numret här

så just nu verkar ju skype inte lika lägligt ... men skaffa och adda mig ändå vettja!



2nd day

Vädret här är sooligt och varmt! Så idag vågade jag ta mig ur huset tillsammans med murphy, som jag hela tiden råkar kalla munfy.

Murphy är då en soffpotatis som bara hänger i soffan eller följer efter mig och vill bli klappad på magen. Jag har haft ont och kli i halsen sen jag kom hit så jag befarar att jag är lite allergisk, men jag låtsas inte om det! Så kanske det går över?



Vi två gick iaf till paken som ligger 5 min härifrån.


Sen lämnade jag hunden och gick åt andra håller på gatan... vilket också tog typ 5 min för den var as lång ... men sen när jag kom till slutet vågade jag inte gå längre. Ska fråga michaela sen när hon kommer hem vad som väntar där nere! Vill försöka hitta centrum.
Vi bor iaf i gamla stan och jag älskar husen. Vissa ser as risiga ut och andra riktigt fina, trots att alla i princip ser likadana ut.

Och det här är vårat:

'
Mitt rum är det stora fönstret på bottenvåningen.



Det nya landet

Nu befinner jag mig har! sedan 11 igar kvall.

Allt gick finemang, forutom att jag ar sjukt klantig ..
Alla sa: folj bara efter alla efter flyget sa kommer du dit du ska.
Det gjorde jag, men helt plotsligt var det inga jag kande igen langre. Da hade jag anda kommit anda till vaskorna. Jag laste inte i taket, istallet forsokte jag se vart alla andra svenskar tog vagen. Jag sag en ga ut till nagot annat stalle dar det stod european arrival. Sen var det nagra andra som gick ut och da tankte jag: vara bagage kanske kommer dit! Sa jag gick ut, och insag att jag var ute bland cafeer och allt annat... Snabbt vande jag och forsokte smyga in, men da kom en kvinna och stoppade mig. Jag sa nagot oklart pa engelska och hon sa att jag inte kunde ga in dar igen utan fick ga till information. Da for jag dit, men det var ingen dar. Sa da gick jag tillbaka (notera att jag gick in genom dorrar som folk bara gick ut ifran och som man egentligen inte kunde ga in fran fran mitt hall) och sa till henne att de stangt. Da sa hon att jag istallet skulle leta efter service air. Sa da gick jag vidare men hittade inget javla service air. Sa jag gick fram till nagon annan disk och de sag helt fragande ut nar jag fragade var det fanns. Men de sa att jag ist skulle prata med nagra som stod nagra meter bort. Sa jag sa vad som hant till en av dem och han sa: oooh, u can`t get that baggage back u know, u can`t go in there... but call 3333 at the information. Sa da gick jag dit igen ... ringde numret 3 ganger men ingen svarade. Ist ringde jag michaela och bad henne komma for jag hade strulat och klantat till det ganska ordentligt. Sa efter ett tag sag jag henne med stora kliv komma, hon sag mig inte direkt sa jag fick springa bakom henne ett tag och sen skrika hennes namn lite latt. Och sa var vart forsta mote. Stressigt och forvirrande! Sa hon ringde det dar numret, da svarade dem och sa att jag skulle ringa ett annat. Da ringde hon det ist och dar var det en man som svarade och sa att han kunde komma med den om en kvart. Och saaaaaa lostes det. Jag tyckte inte det var sa jobbigt for jag visste ju att jag skulle fa den pa nagot satt. Det som var jobbigt var att visa min helt dumma klantiga sida  forst for michaela och sen for att hon hade en kompis i bilen som hade brottom hem samt att parkeringen blev jattedyr om det drojde for lang tid... Men vi kom till Swindon klockan 11, rak motorvag heeela vagen i ca 1 och en halv h.

Det var lite laskigt att sitta i bilen kan jag saga, varje gang hon svangde at andra hallet eller sag bilar blev det helt forvirrat i mitt huvud! men har ar det sa att man forsakrar personen som kor bilen och inte bilen, sa det ar bara michaela och hennes mamma som kan kora hennes bil. Med andra ord slipper jag!

Hela vagen berattade hon om sig sjalv och lite hur allt ligger till. Och sa har ar det, lite iaf.
Bade michaela och hennes ex ar sveskar fran borjan men flyttade hit tidigt. Det var inte alls lange sen de separerade men nu bor Michaela sjalv i ett valdigt fint typiskt engelskt hus med en hund och Joshua. Hon jobbar fran 9 till ca halv 6 varje dag och Josh ar hos dagmamma dar emellan. Det betyder, att jag har all tid i varlden tills dem kommer hem. Jag maste alltsa inte ta hand om josh pa morgonen. Det jag ska gora ar att ta hand om honom om hon maste aka till polishuset pa kvallen (hon ar advokat) eller om hon behover barnvakt pga annat som att ex traffa vanner. Sen ska jag val forsoka halla huset lite snyggt nar hon ar borta och plocka undan lite for hon har inte mycket tid over. Sen nar hon kommer hem ska hon beratta lite mer vad hon vill att jag ska gora.

Idag da, forsta dagen, spenderade jag med att sova till 12 (michaela tror jag gick upp vid 9 da hon vackte mig men jag gick och lade mig igen hihi).
Sen lagade jag lite soppa till frulle bestaende av tomatsoppa, gronsaker och pasta. Jag far nog laga nagon liten lunch varje dag sa jag ska forsoka halla mig pa en lagom nyttig niva! forresten sa skulle nog vi aka och handla sen sa att jag far kopa hem lite saker jag tycker om och saga vad jag ater. Hon ar schysst! Sen vet jag inte an om jag ska laga mat tills de kommer hem, men hon sa typ att det far jag garna gora, men vagar jag?





Det ar somsagt as fint har inne i huset (ute har jag inte satt an) och jag blev sa glad nar jag sag det! jag hade forvantat mig heltackningsmatta i alla rum och ... ingen stil helt enkelt. Jag trodde det skulle vara en sang och ett skrivbord i mitt rum ... i ljust fult tra. Men NEJ!! ah det ar sa mycket battre. Det ar MORKT TRA.
Efter att jag har dammat och plockat lite, ar det sa har fint!




Nu ska jag gora nagot annat. Hors!


Dagen innan


Igår spenderades klockan 09.00-18.30 i nordiskas gamlas lokal med ett stort gäng galna scrappare. Jag var en av dem, men inte en av de galna!
Så jag fick väldigt mycket inspiration och några hundralappar fattigare (åter igen, hamnar lätt i den fällan när man pysslar) så nu har jag en massa att göra i England :)

Sen vid 20.00 väntades mina vänner för att hänga i mitt rum under kvällen. Mycket mycket kul, men därinnan mycket mycket stressigt!





Det blev iaf en fin sista helg i viken. Och just nu är jag pirrig och förväntansfull inför resan och det nya landet.
Jag har även fått ett jobb, hos Hannas pappa! Jag ska vika och packetera pashminasjalar, så himla himla himla bra! Hoppas bara tider går ihop och att jag kan pendla dit. Det känns ju som om allt är för bra för att vara sant.

Just nu håller jag på med bilder, gör en packup till datorn, lägger in cd-skivor i itunes, lägger in låtar på ipoden, betalar räkningar, fixar tackkort från studenten, PACKAR.


Alltså, jag har fullt upp och är lite stressad.
Jag kanske skulle ha börjat tidigare? Men å andra sidan åker vi inte förrän klockan 14.00 imorgon. Men imorgon måste jag istället hinna gå på stan och fixa lite småsaker.


Sen sitter jag på flyget till England, ojj, nu kom jag ju på att jag skulle ringa upp michaela!




whaaaaa

Idag slog det mig hur mycket jag har att göra... Eller mer, när ska jag packa?
som det ser ut nu, på söndag kväll.
Passande.


home


Idag.. eller igår, kom jag hem 11.30 från Linköping. Lagom tidigt sådär, visste till och med inte vad jag skulle hitta på! Så det blev en sista fika på Cafe kannan med Frida och lite sista ärenden på stan innan färden.



Och jag kom inte hem tomhänt, utan mitt kära tv spel! som jag lägtar efter att få köra. Men just nu känns det som om det inte är någon idé ... helst skulle jag vilja ta med mig det, men ack, jag har allt för mycket tunga saker och allt för mycket vikt att hålla mig inom... Jag befarar att det får bli vid jul istället.
Lite glatt nog kan jag hoppas på att jag har skaffat de viktigaste spelen tills dess:


Starfox adventures, Mariokart och Super mario SUnshine!! <3



Glöm inte, min bror skaffade det åt mig för 100 riksdaler.

Ni som inte är uppvuxna med tvspel förstår inte detta. Men ack så kul det är och vilka minnen de ger mig tillbaka! gamla goda gamecubetider.



Linkan-tisd

Nu är jag i Linkan och far runt för att hänga med släkten lite innan jag far.
Idag var det Simhallen som gällde med två små barnungar.
Jag fick lite känslor över att vara där igen, sist var nämligen i 6an med breviksklassen. Kanske borde dra dit lite oftare med kompisgäng? bad blir man aldrig för stor för, eller?





check

Dagarna som har varit, och dagarna som kommer, kommer/har jag ägnat till att stryka saker från min göra lista.

Igår var jag hos Ellinor för att säga hejdå.

Idag ska jag till tandläkaren
klippa håret
spendera kvällen med Hanna
äta Pizza

I måndags var sista gången jag var på pysselstugan och pysslade. Jag hann bara gå tre gånger..
Första gången har jag visat vad jag gjorde.

Men andra gången blev det ett kort, och det jag lärde mig var hur man gör fjärilen och "grattis". Väldigt coolt teknik men det kostar med allt som behövs.



I måndags dekorerade vi en påse och gjorde en ettikett.

Blomman är färdigköpt. Bladen är utstansade och de gula prickarna är målade av en "penna".

Etiketten:
Såhär såg etiketten ut från början


och här är efter jag stämplat. Coolt vad man kan göra med lite röd färg, glitterpenna och stämplar!


men detta räckte för inspiration! Så i måndags köpte jag på mig saker för 500 kr som jag ska ta med mig till england tillsammans med allt annat papper och pyssel.


Stämplar




Här har jag stämplat och använt mig av stämpelfärgen jag köpte



dots, klister på båda sidor. Använde dem för att få på dekorationsblommorna på påsen bla.
I bakgrunden är kardborreringar? se andra bilden.




Pappersblommorna, stämpel och "pennan" som var de gula prickarna på blommorna på presentpåsen var målad med



Lim och pappersbokstäver



Nu har jag att göra i England. Bara lite nervös för vikten av alla mina saker, men får prioritera! saker först, kläder sen...


faith

Det är nästan som om alla mina beslut de senste två månaderna har lett mig till england.

Om jag hade tackat ja till pappas jobb
om jag hade fortsatt spela piano hos virginia
om jag hade varit med i musikalen
om jag hade ringt och skaffat jobb hos distrubitionstjänst
om jag inte hade fått vikariat på dagcenter

Skulle jag ha varit bunden här hemma. Jag gick på min magkänsla. Och den har lett mig till den här stunden.

Det är coolt, hur ALLA mina beslut kunde ge det här resultatet. Om jag bara hade sagt ja till något av om där uppe, så hade det inte gått.
Men även då hade jag tänkt att det inte var meningen att jag skulle åka. För jag ser lika mycket fördelar att stanna hemma som att åka.
Egentligen kvittade det, men nu när england står vid min dörr kan jag inte göra annat än att släppa in den.


$



Dessa smycken köpte jag av min moster. Till slut fick jag dem för inköpspriset, med andra ord halva priset som var från början. Hon är allt för snäll men den penningen var precis lagom för mig just nu.
700 riksdaler.



three new CD´S

När jag blev klar med lådorna började jag fixa mina cd skivor. De har länge, typ 4 år, legat i en kartong hyller om buller.

Mamma har länge gnällt på mig att göra i ordning dem så nu staplade jag upp dem fint i en ny passande kartong. Jag har sjukt mycket gammalt och nu har jag lust att lyssna på allt skit jag har, bara för att minnas gamla goda tider! dessutom är ju vissa skivor rätt bra måste jag säga.

Jag tänkte lägga in några på datorn så kan jag lägga in dem i itunes och därav även till min ipod. Jag tänkte updatera den enormt nu till England.

Dessutom ville jag updatera mina skivor, så tro det eller ej, jag beställde tre st från CDON.
Jag kan inte minnas när jag köpte en skiva sist. Men nu ville jag ha några nya, kanske mina sista? för jag laddar inte hem, och jag tycker det är fint med äkta skivor, och bra att ha i bilen. Stolt äkta CD köpare ser ni här!
Dessutom fick den sista och den välbehövda matrix filmen komma med hem också. Detta för 270 kr. Det kände jag att jag kunde lägga ut nu. Så just nu håller jag på att lyssna på skivorna så att det inte är något hack i dem. Miike snow rullar på för fullt, den sista skivan, så alla verkar heeela!


Matrix, lykke li, salem al fakir, miike snow



Skolkers

Imorse när jag vaknade mådde jag sjukt illa, och jag mår aldrig illa? Så jag ringde till jobbet och sa att jag inte kunde komma.

Idag skulle ha varit min sista dag att gå på sidan om, så det kändes lite segt. Men jag mejlade istället chefen att jag kan jobba någon annan dag istället. Får se om han kommer svara, mejl är nog inte hans starka sida.

Jag mår fortfarande illa, men bara när jag sitter still.

Dagen har jag använt till att rensa mina lådor under sängen och jag märker hur mycket saker jag har och hur mycket jag glömmer bort.

Fönsterfärger!!
skissblock!!
pennor!! (massa olika)
färger!! (olja, akryl, vatten, pastell mfl!)
ramar
penslar!!
tyger
stativ
garn!!


utropstecknet betyder att jag har massa av det.

Sen rotade jag även igenom en väska jag fått av mormor som innehåller porslin och porslinsfärger.
Dessvärre är det något jag inte vågar ge mig på.
För det första vet jag inte hur jag blandar alla dessa pulver till färger och vad jag jag ska använda för teknik, sen tror jag väl att jag behöver en ugn? och det har jag inte heller.
Men jag tänkte att jag ska fråga mormor mer om hur jag gör, det är ju onödigt att de bara ligger där och skräpar!
Lika så allt annat jag hittade...






Saturday

Ta stormen som den kommer

En dag av mkt film och tv tittande men fick dessutom umgås lite med mina två fina barn Saga och Leon. Vi lekte ute ett bra tag. Sen for vi in och då ville Leon se på dinosaurier och Saga måla i sin målarbok. Sen saknade de mamma och ville åka hem. Men det var trevligt så länge det varade!

Nu bär det av till en sleepover hos Karolina tillsammans med även Frida och Amanda, det tar en tillbaka till ljuva tider!!




RSS 2.0