Jul i England

Idag har jag tillägnat mycket av min tid framför datorn, dvs msn, för att titta på när familjen firar jul hemma i mitt hus i Västervik.
Sorgligt kan man tro! men det funkade helt okej tycker jag och de var mycket intresserade av att prata och låta mig va med, hade tillochmed en egen plats i soffan.
Och syskonbarnen kom fram och pratade lite då och då. Helt okej!
Men imorgon, kommer jag nog faktiskt hem till det vita vinterlandet Sverige. Som det ser ut nu, ska de försöka ganska hårt med att få iväg alla flyg som vanligt från heathrow. Dock kommer jag till sverige kvart i 6 och måste ta mig från arlanda till linköping så det blir ganska sent, men hellre det än inget! Samtidigt är jag lite inställd på att något inte kommer gå vägen.

Så för att komma i lite julstämning, tänkte jag lägga upp jullåtarna vi spelade på julkonserten i skolan förra året. Vår sjukt braiga julkonsert, som hanna och jag har pratat mycket om våra jobbardagar.
enjoy!


uppdatering 3

I´m back, agaiin! haha, detta börjar bli skrattretande.

När vi stod och väntade på bussen till heathrow fick vi reda på att man inte kom in på flygplatsen utan sin bekräftelse om att man hade checkat in och att flyget gick.  Första problemet var att vi inte kunde checka in pga att hemsidan hade strulat, det andra att vi inte hade någon skrivar och det tredje att det  inte stod något direkt svar på om mitt flyg var inställt ellet inte... Michaela gick då in på mobilen för att kolla lite hur det såg ut och kunde då checka in på mitt flyg. Så 20 i 8 (bussen skulle åkt halv 8 men var inte där) åkte michaela snabbt till sitt jobb för att skriva ut incheckningen så jag kunde visa den. när jag väl kom till flygplatsen. När hon kom tillbaka sa hon att det nu var säkert att det var inställt så det var bara att åka tillbaka hem igen.

Innan jag for till busstationen hade Hannas pappa sett en buss som gick från swindon - london - bryssel - köpenhamn. Så det var min sista utväg. Och jag var redan lite sugen på den när jag stod och väntade på bussen.

När vi kom hem började vi kolla direkt och jag ringde till mamma och det såg ut som om det skulle passa bra - Komma till köpenhamn vid 14.10 den 22 och sedan ta tåg därifrån till närmsta bra stad i Sverige. Jag skulle bara meddela mamma när jag bokat så skulle de boka buss från köpenhamn.
När jag gjort allt klart (VARFÖR INTE TIDGARE?!) står det att det är fullbokat och jag prövade även den 21, 22, 23 och ingen funkade. Sen bara fortsatte jag och prövade och plötsligt hade jag bokat en på den 24, så jag kom till köpenhamn den 25.
När jag sa detta till Michaela så sa hon - men jennie, varför gjorde du det? det går ju ett flyg den 24 som du kan boka om din flygbiljett till - Då blev jag lite ångerfull. Men vi bokade om flygbiljetten i alla fall, så jag kommer avboka min bussbiljett och hoppas på att detta flyg går. Isåfall kommer jag hem på julaftonskvällen, men då får jag i alla fall lite tid med mamma och pappa (typ en dag) och så kan jag fira jul med mina syskon en annan dag (förhoppningsvis).
Mitt andra alternativ är, som mamma ringde och föreslog, var att de kan tänka sig "flytta" julafton till helgen den 15, för då har mamma och pappa kommit hem från Thailand igen. Så om mitt flyg inte flyger, åker jag hem strax innan nyår för att stanna till den 15.

Jag känner mig ganska lugn nu och har inte samma stress att komma hem INNAN jul, hur som helst så kommer jag träffa alla någon gång! Bara att min jul kanske får skjutas upp lite.
Men bibeln säger trots allt bara att jesus föddes när det var snö ute, så det kan lika gärna vara den 15!


uppdatering 2

Jag far med 19.30 bussen till heathrow.
Jag ska först och främst kolla ifall jag kan ta ett tidigare flyg, annars kolla om mitt flyg kommer gå och hannas pappa hade en sista utväg, att titta efter ett flyg till köpenhamn.
Jag finns kontaktbar på mobilen! men smsa hellre än ringa.

HÅLL TUMMARNA!!!


uppdatering av flyg

Det ska snöa inatt igen så det är på håret att mitt flyg kommer flyga imorgon bitti, så jag ska försöka komma till flygplatsen tidigare och försöka hoppa på ett tidigare plan! Jobbar på att komma hem med andra ord.

Förra fredagen

Hanna och jag ville få lite julstämning till england så vi bestämde långt innan att vi i fredags (innan London) skulle baka saffransbullar och kola, samt se på ensam hemma. Eftersom vi dagen efter skulle dra tidigt till london, blev det även en sleepover.
Det var en väldans fin dag, och ni fattar inte hur länge vi pratade och längtade till denna helgen. Det kändes som om fredan var ett förpepp inför lördagens fina händelser! 4





Eftersom varken hanna eller jag bakat lussebullar så mycket.. kanske aldrig, degen dvs, så var vi lite nerösa. Vi lyckades göra bullarna i alla fall, men 15 stycken impakta istället för 75 fluffiga luftiga. Men de mättade och smakade trots allt saffransbullar! Kolan blev också rätt fin. Lite hårt och knaprig, men smälte i munnen.


Min hemresa igår

14.41 skulle mitt tåg till reading gått och där skulle jag haft 30 minuter på mig att byta till tåget som skulle gå till gatwick, flygplatsen.

Igår var det stressigt innan vi for till stationen. Vi hade ingen våg, så jag kunde inte väga mina väskor (som garanterat var över 10 kg, även handbabaget) och klockan var halv när vi åkte från huset. Vi hade försökt hålla koll på att inte mitt flyg var inställt, men än så länge var de bara inställda fram till 15.00.

Jag tror vi kom till stationen precis 14.41, men då fick vi reda på att mitt tåg var inställt så jag fick vänta på ett annat som kom 30 min senare, vilket innebar att jag även skulle missa mitt andra tåg från reading till gatwick.
Så efter 45 min (tåget var försenat) kom det, och det var SMOCKAT. Folk stod i korridorerna och det gick knappt att komma fram. Så även jag fick stå upp.
Där på tåget, när jag nästan var framme i reading, fick jag ett sms av hanna som berättade att även mitt flyg var inställt och hela gatwick var stängt. Men jag tänkte ändå åka till gatwick för att försöka hitta ett nytt flyg på plats.

När jag väl var i reading så försökte jag fråga efter mitt tåg till gatwick, om jag kunde ta något annat eftersom jag inte hann mitt, men då sa gubben att det var omöjligt att ta sig till gatwick, att det inte gick några tåg. Han sa att enda chansen var om jag åkte till london och därifrån till gatwick. Så jag ringde runt till michaela och hanna.
Det slutade med att Hannas pappa rådde mig till att åka tillbaka till swindon igen, för jag kunde ändå inte kunna få någon biljett förrän typ måndag/tisdag.

Så då skulle jag försöka ta mig tillbaka. Michaela sa att jag skulle gå till en information och fråga om att få pengarna tillbaka och sedan hur jag skulle komma hem. Jag hittade ingen fucking information utan kom bara till en massa perronger. Så jag frågade och berättade för första bästa vakt (som tog lång tid att hitta) att jag skulle till london gatwick men att det var för sent nu (jag kunde ta mig dit) så nu behövde jag komma hem istället, och frågade om jag kunde använda biljetterna jag hade till gatwick för att komma hem. Han visste väl inte riktigt så jag gick till en annan gubbe och sa samma sak och då sa han att tåget till swindon kom nu (konstigt nog på den perrongen jag stod på?) så jag skulle gå längst bort och fråga någon vakt som hoppade ur tåget om jag kunde använda biljetterna. Den där gubben var så snabb och upptagen så jag hann aldrig med, så jag frågade en annan gubbe som sa att jag skulle fråga biljettmannen på tåget istället. Så då gick jag en bit och frågade en tjej när nästa tåg till swindon kom, och det var där jag stod och kom nu.
Så då hoppade jag lite nervöst på tåget igen och hoppades intensivt på att biljettmannen inte skulle komma.
Det gjorde han, och jag berättade att någon sa att jag skulle fråga honom hur jag skulle göra och berättade att mina tåg blivit inställda och att jag nu behövde komma hem till swindon igen och frågade om jag kunde använda mina biljetter. Han sa att jag skulle prata med dem i swindon när jag kom dit. 
Väl i swindon, när jag skulle gå igenom grindarna där man måste använda biljetten för att komma ut förklarade jag åter igen för en gubbe om att mina tåg blivit inställda och att jag ville ha tillbaka pengar. Han lät mig gå förbi och sa att jag skulle till receptionen.
Då gick jag dit, och förklarade åter igen, och frågade hur jag kunde få tillbaka pengar. Hon berättade att jag tydligen skulle gå till internet (där jag beställde biljetterna) och ringa dem och förklara.

Vad gäller flygbiljetten, vet jag inte om jag kan få tillbaka något. Mamma jobbar på den fronten. Och jag får väl ta och ringa om mina tågbiljetter idag ...

men jag kom i alla fall tillbaka igen, efter mycket frågande. och egentligen inga riktiga svar förrän jag var tillbaka.

Nu ser det i alla fall ut såhär, hannas pappa hittade snabbt en flygbiljett åt mig på tisdag som jag bokade. Sen hittade mamma en tågresa hem från arlanda. Och nu ska jag bara hålla koll på att bussbiljetterna till heathrow inte tar slut .
Och framförallt att mitt flyg kommer gå.
Just nu vill jag hem mer än någonsin.




jag är busybusybusy

Så förlåt. Julstressen kom även till england och det har varit sjukt mycket nu.
Längtar att visa bilderna från london i helgen och berätta om den bästa dagen här hittills.
Nu ska jag göra andra saker.





Vilken HELG

SHIIT vad jag har längtat till helgen. Imorgon far jag till handla för att jobba, men därefter åker jag inte hem, utan det blir en sleepover! Vi ska alltså ha vår egen lilla julstämning med att baka lussekatter, baka kola och se på ensam hemma. Vi har räknat ner dagarna. Sen på LÖRDAG åker vi in till London för att gå på julmarknad, shoppa julklappar och sist men inte minst, se WE WILL ROCK YOU. Det sak bli så fiiint.
Sen längtar jag ännu mer till nästa helg, DÅ JAG KOMMER HEM! ÄNTLIGEN JUL! fattar inte att det är två veckor kvar imorgon. När jag tänker så blir jag lite stressad vad gäller julklappar, men jag har typ bestämt vad jag ska köpa till alla, gäller att köpa det bara!


och på tal om julklappar bad systeryster mig lägga upp min önskelista här, så då gör jag det!









En gammaldags guldig klocka
Mönstersaxar
Påslakan som passar färgerna i mitt rum
Epilator
Ögonskuggor från Clinique (eller något annat märke som är utan konserveringsmedel)
Volymtång
Tvspel till mitt gamecube
Nitendo 64
Hobby- kok och kakböcker (inte dem som är på bild)

Ja det var väl det i stora hela, bara välja och vraka.


Dagarna som gått 3

Och i söndags var jag barnvakt.


För er som inte vet, går det mycket bättre med Josh nu. Han har blivit som ett helt vanligt barn, dåliga dagar ibland och jätte gullig andra gånger.
Häromkvällen när jag var barnvakt och tittade på tv, gick han från sin soffa till min och satte sig i mitt knä. Sen har han mycket mer respekt för mig nu. Som ex ikväll när han skulle sova (han somnar framför tvn) sa jag flera gånger att han var tvungen att sova. När han varit tyst ett tag och sen började leka/prata igen så sa jag: GO TO SLEEP och han stängde ögonen direkt och vände sig om. Han somnade inte, men han slutade iaf. haha, det såg roligt ut.


Dagarna som gått 2

I fredagskväll drog vi lite spontant på Harry Potter bio, passade på då Matt var barnvakt åt Josh.

I lördags for jag ner en sväng på stan för att kolla julklappar.
Jag kom hem med två stycken och resten klara i mitt huvud.
Dessutom kom jag hem med 3 tröjjor, en klänning och en jacka för 260 kr.




Och på kvällen blev det julpynt med familjen.





Dagarna som gått

Dagarna går och går och jag har knappt någon tid över. Det är jobb och barnvakt som gäller. Så därför ligger jag lite efter, men kommer snart ifatt.

I torsdagskväll var Hanna jag och hennes pappa på en pub i Bristol för att lyssna på some musica. Vi satt där och väntade i 3 timmar på att det skulle börja, från klockan 7, men vid 10 satte det iaf igång och det var en liten trevlig kväll. As goda nudlar, två stora glas cola, en sovande pappa, en massa coola människor och 2 bra artister. Där skulle jag vilja vara lite stammis, men så ligger det ju en timma bort.





RSS 2.0