nuåkerjag

Det var länge sen, men idag var det lördag, en helt underbar lördag och jag fotade faktiskt!
Just nu vill jag redigera bilderna och har velat det hela dagen. Men har gjort lite vettigare saker såsom gitarr, piano, teori, tvspel, harrypotter och övningskört. Jag sov enda till 12 och jag drömde skit mycket och sov gudomligt!
Men istället för bilderna ska jag åka till Josse även idag för lite myshäng med Lydia, mimmi och Frida. Ska bli kul!
Hej.





men det är ju första mars!

Jasså, det var därför.  Idag var det ju sånt underbart härligt väder. Varmt och lite kyligt på samma gång. En snödroppe var utslagen och resten påväg och det samma gäller krokusarna. Snart är de uppe och då blir det att bara gå ut på promenader, fota våren och njuuuuuta.

kära pappa...eller

Jo när man tyckte han hade börjat bli lite rolig, och de dåliga var lite borta för ett tag, då kom det tillbaka lika fort.
Vad man kan bli irriterad på honom, både mamma och jag ger blickar till varandra.
Så fort man pratar med honom nu förtiden, det går bara inte. Om man ska försöka säga något, som att bara kommentera något på tvn, får man jämt Va? till svar. Då säger vi att han måste vara döv, seriöst. Eller så bara lyssnar han inte, för han är jämt i sin lilla värld därav jämt ett va, och om jag då säger det igen, blir det också ett va. Sen ignorerar jag eller bara skit samma.
Sen bläddrade jag i tidningen en morgon vid frukosten. Han kom och satte sig brevid för att äta och sa "du läser inte den här ", så bara tog han tidningen. Det är bara grejjen som är så jävla dum. Jag sa att Jo det ser du väl?! gaah, men inget svar, sen gick jag.
Det är bara en massa småsaker som är så typiskt honom och gör en förbannad. Hur han beter sig. Blä. Han har kanske en gubbkris, men det har han haft ett bra tag isåfall.

Sen vet han inte om att jag tycker om mkt ost på mackor i ugnen... Fast det vet han.

kära fredag, kära körkort

GAAAH vad skönt med fredag. Som jag trodde gick veckan grymt fort.
Efter skolan, som slutade vid två idag, åkte jag till körskolan som bestämt. Jag har bara tränat fas A än så länge men idag gjorde jag den två gånger och känner att det börja sitta. Det är bara att möta in och jag fick ett G, haha, dock med hjälp av boken. Men jag tror jag kan det rätt bra nu. Memorera frågorna och svaren så!
Ska nog gå dit på måndag med kanske, när ändå teorin är inställd, så kommer jag iaf hem tidigare än vanligt.

Denkonstigadagen

Onsdagarna famöver börjas med körskolan, så det blir ingen extrem sovmorgon dessa dagar i alla fall. Idag var min lektion vid halv 11 så jag kunde åtminstone sova till 9. Backträning och stadskörning på listan. Gick rätt dåligt. Jag måste träna massor på dragläge i hörn och backar, köra med kopplingen och inte gasen. Nu vet jag hur jag ska göra när jag ska växla ner till en sväng; ta upp kopplingen sakta samtidigt som man bromsar in. Jag har även lärt mig kopplingen och backarna, gäller att komma ihåg det och vi ska träna på allt hemma imorgon, så jag kan bli bra någon gång, men det behövs verkligen träning! Det som är svårast är att vi har en diesel bil, jag känner jätte stor skillnad mellan bilarna på körskolan och vår, stort minus och det sabbar mycket. Efter körningen stannade jag och gjorde lite teori, det måste jag  lägga ner massa energi i. Än så länge har jag gjort det två gånger och jag måste träna träna träna. Ska därför försöka gå dit imorgon och på fredag också. Läsa in mig i böckerna.
När jag var klar åkte jag till skolan för en lunch i ensamhet? men jag hittade som tur var, vid mitt skåp med ytterkläderna på, mimmi och josse så det blev lite mat. Så två lektioner i skolan och därefter musikskolan. Musikskolan börjades med komp som inte blivit av så ofta nu för tiden, men idag var det inte så segt. Roliga låtar med lite fart i! Antagligen för barcelona resan som kaaankse blir av. Isåfall blir det från den 27 till 1 maj. Det kommer nog kosta något mellan 1000-1500 kronor... Jag har sagt det till mamma, men hon sade ingenting. Får ta ett samtal med na. Det skulle vara så grymt kul och skönt, men jag blir nog glad bara vi åker någonstans med alla glade.

På pianolektionen var det också roligt. Virgina berättade en liten historia när vi kom in på skridsko- och skidåkning. Då berättade hon att hon bodde vid en utomhus isbana när hon var minde. Där spelades fin musik som hördes hela tiden och att hon alltid velat åka men aldrig fick pga att Virginias föräldrar förbjöd henne. Det var för att hon kunde skada sina fingrar och hon spenderade den mesta tiden åt att träna piano. När hon var 14 år sa hon till dem och de gick med på det.  Så hon gick dit man kunde hyra skridskor för 3 dagar för en lagom penning. Hon spelade piano hela förmiddagen och sedan gick hon till skridskobanan med två kompisar och åkte som bara den.

Att det kan gå så långt så att man inte låter sina barn vara barn. Man är så fokuserad över deras talang att de glömmer bort att de måste leva och få vara som alla. Hon kunde ha skadat fingrarna när som helst, det händer när man minst anar det. Om de hade gett henne en chans kanske hon kunde ha blivit en bra skridskoåkare? Ja, vem vet. Men hur kan folk göra som dem. Visst, det gav väl sina resultat, men vad gör lite glädje och risker. Det är väl liveeeeeeeeet.
Jag har mycket jag vill göra och åstakomma under mitt liv, men nu har jag börjat tänka att det kanske mina barn kan bli, så får jag med de lite trots allt, det man inte hinner. Men jag skulle inte gå så långt att jag förstör det för dem. De får göra sina drömmar och sina egna intressen. Klart man blir glad om de gillar något man själv är intresserad av. Om de nu gör det får man inte få till den gränsen då man tar bort det.



Sen tränade vi på Rapsody låten som jag spelar tillsammans med Lydia. Det går framåt sakta men säkert och det är en rolig låt när man förstår varandra och kan sätta ihop det. Man måste verkligen lyssna och anpassa tempo efter varandra. En rolig utmaning faktiskt! Men än har jag inte spelat med Lydia. Första gången jag spelade hela med Virginia var idag.
Ikväll blir det inget plugg, jag är helt slut på den fronten, tro det eller ej. Jag skjuter upp allt tills i helgen. Jag orkar itne ta tag i det när det är kväll och när det bara blir små stunder. Istället klarade jag en bos på Final Fantasy.
Istället för att träna piano tills imorgon ska jag be att ha en halvtimma nästa vecka plus att jag kanske inte kan gå på lektionen pga något som hände i biblioteket.

omnivillveta

Börja tjugo i tio med NK och prov om tre veckor, dagen efter födelsedagen. Därefter lunch och håla i två timmar som gick så grymt sakta idag. Vi gjorde inte ett piss utan bara klampa runt på skolan. Sedan återstod bara engelska och ARL där vi såg på film, så de tre timmarna gick väldigt fort och var en skön måndags start.
Vid 5 var det körskola som vanligt men tack och lov lite kortare och även lite intressant idag, så jag var hemma redan vid halv 7. Då åt jag mat och sedan var det teoriplugg igen. Dagen gick fort och jag känner på mig att hela veckan kommer gå undan. Jag längtar till helgen så jag kan få sooova. Den kommer säkert bli helt uppbokad fastän jag inte vet någonting jag ska göra just nu, kanske match? jag har ingen koll.

Summering Lovet

Done:

Pluggat ( NOT! men faktiskt lite teori )
Pysslat
Lirat TV-spel
Varit i Linköping
Haft häng kvällar
Kollat på filmer ( WALLE, RINGAREN I NOTRE DAME, RINGAREN I NOTRE DAME 2, POCAHONTAS, SUPERHJÄLTARNA, BRUCE DEN ALLSMÄKTIGE, TARZAN, HOT CHICK TYP )
Lyssnat på musik
Redigerat
Bloggat
Kommit ifatt BDB
Promenerat
Tränat
Match
Åkt pullka
Fettat
Städat

Not Done:

Akvariumet
Tränat piano och gitarr läxor
Matte
Sytt om mina kjolar ( Har ingen tråd som passar så det måste köpas nästa månadspeng )


Men vilket skönt lov det har varit. Gått precis lagom sakta, gjort precis lagom mycket saker och hunnit med det mesta.

Den sista sena kvällen blev en hemma kväll

Jag mådde illa och hade ont i magen så det blev inget häng med någon för min del. Istället blev det melodifestivalen med föräldrarna och hot chick. Innan dess satt jag framför tvn och lirade final fantasy, börjar komma igång med spelandet. Efter tv kvällen blev det datorn. Här har jag kollat upp låtarna i twilight så nu finns dem i min spotify lista, sen har jag även checkat in Danny lite.

Jag hittade den där resväskan jag skulle köpa på secondhand nere i klädkammaren. Lite ful, trasig och dammig, men cool för det. Får se om man kör på den någon gång, jag vet bara inte när. Lite för liten för att packa kläder i och inte går jag runt med den på stan. Men hoppas på något. Man ser även en bit av koftan jag köpte, och min favoritklocka som jag fick i julklapp.






Nu måste jag sova, sista dagen imorgon och har match. Hoppas jag inte blir magsjuk till dess.

tvspeeeeeeel

Jag kommer vara instängd hela dagen med guitar hero och final fantasy. Nu stör jag mig på att jag inte tog guitar hero ||| med, eftersom paint it black är där på, dessutom one med metallica.




Promenad med Ellen

eftersom man inte vill sitta inne en sån här vacker dag! Det var både kallt och varmt ute, men det var skönt att komma in i värmen igen efter en och en halv timme.... o så är ju Leon här. Idag var en bra dag när det gäller honom. Han var lugn och jätte söt, satt tillomed i mitt knä och pratar massor med mig. Hoppas det fortsätter så, för tro det eller ej, han tycker nog jag är läskig, men det är väl bara i början och när föräldrarna är här. Då blir han så mamma och pappa sjuk, tjuter om jag tar i honom. Då bryr jag mig faktiskt inte så mycket om honom istället.


Han älskar iaf öl och biiilaaaaj




På promenaden kom Ellen och jag fram till att vi ska ha en tv-spels häng ikväll. Aldrig haft och det lär nog bli redigt nice ;)

I LÖV 2 HAND

Myrorna, det bästa stället! Åtminstone hittills, i jämförelse med viken. Vad kläder de har, massor jackor ( ska köpa en till hösten där kanske ), skor, knappar, tyger, möbler, porslin, schalar... massaaaa
Jag köpte en vit kofta, lite kort men söt och en stickad tröjja. Jag hittade inget mer sådär i klädväg, men jag bara ögonkollade på allting, gick inte igenom ordentligt. Om man ska hitta måste man leta fullt ut, kläderna man tycker om är alltid gömda!
Hittade också många fina skor, och två par blev jag verkligen kär i! ååh, favoritparet var ett par vinrödabruna lack högklackade skor med en rosett på... men pga pengabristen fick det inte bli av, kan bara hoppas att jag hittar några liknande. Ska köpa ett par skor nästa gång, för det finns alltid någon jag faller för, har bara inte pengarna.
Möbler har de också gott om, mycket finfint. Mest fotöljer, stolar och bord men jag försöker undvika att kolla på det eftersom jag inte behöver något, men när jag väl flyttar så ska jag shoppa gärnet. En annan sak man kan inhandla till flytten är porslin. Jag hittade många kaffekoppar och visade det till mamma, så nu vet hon lite granna vad jag letar efter. Det får nog bli stora kaffemuggar som funkar bra till choklad också, gamla retro, mumma.
Det jag inte hittade mycket av var väskor. Inga fina gamla handväskor och inte heller några snygga ryggsäckar, bara fula beiga 90 tals väskor. MEN i källaren hittade jag gamla balla resväskor, som också kommer stå på min köpalista till nästa gång jag är där. En beige eller röd stor resväska man bär, börjar digga!
Så min slutsats, även fast det är second hand måste man ha lite stålar! men jag kunde ändå knapra ihop två tröjjor för en hundralapp och det är helt okej. Det är lite dyrare priser än här, men det gör mig ingenting. Skorna kostar runt 100-150, åtminstone de jag kollade på. Inte as billigt, ungefär rea på vanliga skor kanske, beror på vad man vill ha. Alla tröjjor och klänningar jag kollade på kostade rung 45-80. Det är det nog värt! Ska lägga upp bilder senare, när jag tvättat plaggen.

Det dumma är att jag altid gårpå myrorna sist. Därför är jag stressad varje gång och hinner inte titta ordentligt, plus att jag inte tycker om att gå runt att kolla när jag går med någon som inte tycker om affären så mycket och inte kollar själv. Mamma kollade faktiskt rätt mycket och hon har börjat förstått att jag gillar billigt och gammalt. Hon hittade minsann en kjol! och en arbetarbänk till Leon.

Sitter hos Jonas och Teresia i Linköping

Kom hit vid 10 och nu väntas mat, makaroner och köttbullar. Favvis nr.1.
Tackar brorsan för lånet av ps 2 och guitar hero, så nu får folk komma över så blire spelhäng som bara den! Vid ett blir jag utskickad från huset pga att de måste åka iväg, då får jag roa mig själv tills mamma blir klar och kan komma och hämta mig. Jag vet inte riktigt var jag ska tillbringa min tid i ensamhet, men det blir nog troligen mc där jag aldrig varit själv. Jag sätter väl mig kanske i ett hörn och tröstar mig med en glass, men helst inte. Hoppas mamma är klar snart så jag slipper!

Hänget här bestod av lek med chipo, bloggande, snack, kolla på när jonas spelar tv spel, spela lite tv spel, sen sprang tiden iväg.



Sen ska vi till myrorna, hoppas man hittar något fynd, plus skokällarn för att kolla sommarskor. Sen hemma!

Onsdagen hos Jessica.
Det blev tv, lek, godis, chips, mat och efterrätt.
Arvid gick runt med en blöjja, t-shirt och morgonrock hela dagen pga sin maginfluensa.






fixardagnr2.

Nu är jag typ klar med rummet. Ser typ ut såhär fint igen!






men snart ska jag börja scrappa och då ser det nog förjävligt ut igen, jaja.........................

Bara jag som känner


att det alltid är någon som kollar på en, ser allt man gör, hör allt man säger och till och med vad man tänker? Något som är där bak i huvudet. Någon man pratar med på något sätt, men bara genom tankar. Någon som delar allting, men den personen kan inte hjälpa en. Den som hör alla problem. Den jag ber om hjälp, i smyg.



Fixardagen

Städat lite, plockat i ordning på tvätten lite, redigerat bilder lite, kommit ifatt bdb lite, gjort örhängen lite. Ikväll ska jag träffa kompisar, film och mys.

Mina kläder har kommit, skickar tillbaka hälften men gillar klänningen massa.


  


För den som vill veta, såhär gör man mitt snygga örhänge!

Du behöver:
En guldig "stålpinne" med en liten plupp ner till så pärlor stannar
Två små guldiga pärlor
Pärlan
Hänge
Tång

Avbrytartång


hjärtaaaaaaaaaaaadåvaaaaaaa

Alla <3 dag igår då. Varför inte? Blommor och besök kan väl vara trevligt. Det är väl bra med en dag då man ska göra det, och när man är besökt vet man att man är omtyckt. Äsch, det här blev konstigt formulerat. Ni förstår nog. Jag menar att den här dagen är bra trots allt, man kan behöva en sån dag och det är ju bara en liten mysig och trevlig grej. 
Men när jag tänker efter så behövde jag den inte någonting. De jag tänkte på var mamma och mormor. Mormor hälsar jag faktiskt på ibland, fast i den form då hon bjuder mig på middag, men det har hänt att jag gett henne blommor i gentjänst. Det ska jag nog göra oftare! Så blommor blev det idag. Mamma gjorde jag ett par örhängen som jag har sagt att det kan jag göra när som helst åt henne när hon bara säger till. Det gör hon aldrig men däremot lagar jag alla smycken som går sönder eller justerar dem bara. Pappa gav jag hjärta godis bara för att. Bara för att det måste vara jämnt. Inte för att jag jag fick något. Jag fick stumpbyxor av mamma.




Ibland får man vara finurlig


Vid 4 var det namn kalas för lilla Mio pojken ( Anna Bodjos barn ) med mat och massa goda kakor och tårtor.
Därefter avslutades kvällen hos Amanda med Ellen, Vernoica och Lydia. Singlarna så att säga. Med en hjärta kaka av Lydia.

ensådanonsdag

En lektion i skolan idag dårå, helt okej! Kören var somsagt inställd och därefter fick jag reda på att det inte heller blev någon kompgrupp, så då var det bara att vänta på att min spellektion på muskskolan skulle börja vid halv 5 och jag slutade halv 3...   Jag passade på att göra klart naturkunskapen och skrev det jag behövde om ergonomin i datasalen för att kunna skriva resten hemma. Vid tio över tre for jag runt på skolan och letade efter någon att tillbringa tiden med och för att lämna NK:n, när jag hade gett upp träffade jag Frida ( typ första gången i skolan det här året ) och vi drog faktiskt en spontanfika! Och som tur var kunde jag komma lite tidigare till Virginia så jag kom hem redan vid 5! soft dag.


Förut såg jag på Ringaren i Notre dame, och det är faktiskt en väldigt bra film! Det tänkte jag inte alls på när jag var liten, då var den läskig, och jag diggar musiken massa! Så nu lyssnas det på Spotify <3 Ju mer jag ser den desto mer undrar jag dess bakgrund och vad den egentligen handlar om. Jag förstår inte om det har hänt i verkligheten? För det är så trovärdigt, inte just rollfigurerna men sjäva berättelsen om zigenare och en härskare som vill utrota, så intressant och så brutalt. Frollo, som han heter, är så grym! han får verkligen Quasimodo att tro att han är ful, ett monster som han säger, och att ingen ska gilla honom så därför får han inte visa sig. Så jävla sjukt. Den delen som jag mest blir fundersam över, är när frollo sjunger om esmeralda, och det är även en av favoritlåtarna. Jag förstår inte riktigt vad han vill och menar, börjar han falla för Esmeralda och måste därför förgöra henne? Diskuterbar film med betydelsefullt message som speglar tillbaka mycket över mig själv, vilket jag aldrig tänkt på förut.
Den är så bra gjord också. Kanske man skulle läsa boken?

körlektion.nr.1

Sovmorgon till halv 2 och det är inte dåligt! Började dagen med min första körlektion klockan halv 10. Det var faktiskt roligt! men det var nog för att jag åkte bensinbil istället för vår jobbiga diesel. Jag vet inte riktigt hur det gick, bra antar jag och jag fick lite att träna på. Ska läsa igenom 4 kapitel och svara på frågor, sen måste jag träna med koppling, växla, bromsa vid svängar och när man ska lämna företräde. Får bli intensivträning så jag inte blir för fattig pga alla lektioner.

Jag är inte så bra när det gäller att ta vara på tiden såna här sovmorgonar. Istället tog jag lång tid på mig när jag valde kläder, och det blev några som bara låg i garderoben och glöms bort, men lite uppiffade så funkar det! Sen vet jag faktiskt inte vad jag har gjort ... jag kokade makaroner som jag råkade förstöra genom att ha på en massa vitpeppar istället för vitlökspulver, så jävla äckligt! så det var att göra om et. Nu i efterhand får jag lite ångest för jag har inte pluggat någonting ... Jag får försöka hinna lite i skolan eftersom jag har en håla på en och en halv timme sen... Jag har en ergonomi uppgift i idrotten som skulle varit klar för 2 veckor sen och naturkunskaps frågor som ska vara inlämnade idag ... Jaja, det går no!

Nu ska jag dra ma till skolan, onsdagar är alltid så konstiga!
och jag har lagt varje körlektion den här dagen, så jag kommer upp rätt skapligt i alla fall...

          

clothes

Idag sa mimmi och josse att jag hade fin stil, vilket jag aldrig hört förut! Då blev jag glad. JAG som tycker att DE jämt har så fin stil och kläder. Min stil är ett ganska stort problem för min del för det känns som om jag aldrig hittar den jag vill ha. Därför brukar jag få ångest när jag shoppar, men det går i perioder som allt annat. Ibland har man bra shoppingrundor och då känner jag mig nöjd i det jag har på mig, andra gånger känner jag att jag inte kan ha någonting på mig,  inget passar. Jag tycker jag bara växlar emellan stilar och att det blir fel och så har det alltid varit och kommer nog alltid att vara. Men det är så skönt att höra bra kommentarer ibland. Jag försöker iaf tänka att jag ska vara nöjd med min stil en dag i taget, och inte grubbla så mycket på VAD för stil det är jag har. Man ska väl bara bära kläder man känner sig bekväm i?

Och nu har jag precis bestämt mig vad jag ska skicka efter i ellos kartalogen och som vanligt får jag ångest över vad det är för kläder jag ska kolla efter, men nu längtar jag tills de kommer så jag kan testa och känna efter. Det blev massa massa saker som hela nästa barnbidrag kommer gå åt till, men jag tror inte jag kommer ha allt och hoppas lite på det med, men allt var från rean och jag hoppas hoppas på att de finns bara!





Vet dock inte vilken klänning av de som är likadana som jag ska ha, den blå aktiga eller den rödaktiga? smakråd tack :)

Och först och främst vill jag ha den kappan till höger, men om den inte finns skickar jag efter den till vänster, dock tror jag inte jag kommer gilla den men jag ger den en chans iaf.

Det blev mina favvisskor i repris som jag hade förra sommaren men som nu är helt förstörda, plus ett par svarta sandaler som nog alla kommer gå runt i i sommar!

Fast nu när jag tänker efter, blir det nog inte den andra kappan ...

Hejsvejs!

Friedrich Nietzsche

Ja då var det dags att fördjupa sig i Nietzsche. Jag blir bara mer och mer intresserad och för att förstå allting som han tänkte och tyckte, måste man gå in ännu mer på djupet om historian och även andra filosofer. Man måste liksom läsa mellan raderna och översätta hans filosofi till lite mer klarspråk. Nu har det blivit jättemycket text, och det skulle vara ett föredrag på 5 minuter som känns kan bli 10 just nu. Men hur kan jag då få folk att förstå, när jag måste ta bort saker som behövs för att förstå hans tankar och åsikter? Det går inte att bara ta det på ytan, men jag ska försöka så gott jag kan. Jag är verkligen nöjd med det jag har fått fram om honom. Nu är jag sugen på att läsa Zarathustra som är hans mest kända bok där hans tänkesätt framhävs mycket och det är den boken de flesta utgår från, som nazismen, och det är verkligen hur man tolkar det det han säger som betyder något. Det är väl något alla borde läsa om, att förstå grunden till Hitlers tankesätt, att det inte bara är han som är som han är och att det har med hur man tolkar saker. Liksom med bibeln, allting är utifrån hur man vill det ska vara. Jag kan tänka mig vissa delar i det Nietszhe säger låter troligt och jag börjar fundera över allting om världen. Det kan vara så? Ja och så kan man ju bara fortsätta att babbla i evigheter, men jag måste återgå till arbetet.

Yes!

Äntligen fattar jag hur jag redigerar headen på bloggen, jag hade bara glömt en pyttesak! gaah, man kan bli galen på sånt.
Jag ska fixa till min nya blogg som ska bli fin, sakta men säkert! Jag har ännu inte bestämt mig om jag ska lägga ner den här. Jag känner att jag inte kan skriva allt jag känner för här längre, därför gjorde jag en ny för att bara kunna vara mig själv och skriva allt jag har på hjärtat. Om jag har kvar den här kvar, vet jag inte riktigt vad det kommer bli av den ... men jag får ge det en chans så visar det sig väl vad som händer här, om det blir några inlägg eller inte.
Annars tänkte jag gå in för bilddagboken istället, vardagliga saker och bilder. Hjalp, det här är det jag tänker på nu för tiden, vad jag ska göra med allt och hur jag vill ha det haha, det känns lite mycket med två bloggar och bdb, jag vet inte. Vi lägger det på is så länge. Ge gärna förslag, ska vi gå in för bdb nu igen? det var ett tag sen.



RSS 2.0