påminnelse

när jag har tid ska jag skriva om min dröm gällande morfar och mormor som slutade i storböl. var tvungen att påminna mig sj så att ajg inte glömmer. Nu ska jag återgå till plugget.


Inatt drömde jag om mormor och morfar. Först var det om morfar, och det jag kommer ihåg var att vi satt och åt vid bordet. Morfar var senil så han trodde han var jätte hungrig, enormt hungrig och han ville äta äta äta, men det fanns ingen mat på bordet ännu. Jag klappade honom på kinden och tyckte han var gullig, och då högg han efter min hand. Det var så sorgligt! det är svårt att förklara men det tog verkligen. När det gällde mormor så drömde jag att vi hade skolavslutning och alla var utomhus. Vi stod i en klump och så såg jag mormor och jag trodde inte hon skulle komma på min skolavslutning. Jag gick fram till henne, kramade om henne och började stortjuta. Jag tänkte att hon snart skulle dö eller något sådant för jag har tänkt på det på sista tiden, att hon verkligen inte få dö nu. Jag måste lära känna henne ännu mer. Då vaknade jag och jag började stortjuta. Drömmarna satt i och jag tänkte igenom hela tiden. Det var bara så mycket och jag grät i flera minuter. Det var verkligen massa tårar och lika mycket som på morfars begravning. Men det gjorde mig ingenting och jag fortsatte, för ibland måste man få gråta ut, även om man inte riktigt vet varför.




gammelhäng

Jag tror det är femte gången på 5 veckor som jag har ätit hos mormor nu. men det skadar inte! varje gång har det varit olika maträtter och jag har nu ätit ett stort utbud av mormors mat, allt är lika gott! Hon har alltid lagat pann biff med potatis eller makaroner till mig, men nu kan det blir vad som helst. Jag kommer sakna mormors mat någon gång i framtiden. Jag har fobi för den dagen och hela tiden blir det värre.
Idag hade mormor några "vänner" hos sig för den här veckan var det hennes tur att ha symöte. De hade inte gått när jag kom så jag fick hälsa på och umgås lite med de gamla! haha de är så roliga och vimsiga. Först är det ju det här vad du har vuxit och känner du igen oss? vi sågs när du var liten. En av de gamla började ta fram en massa kort på hennes familj och berättade vilka de var haha. Hon hade ett barnbarn som jag visst kände igen, hendrik något ... karlsson? han var iaf i Kreta och kom hem idag tror jag. Sen skulle de bestämma ny tid för nästa symöte. Då ploppade alla almenackor upp och så satt de där och funderade fram och tillbaka. Inger hade ingen almenacka så det var lite problematiskt för henne. De kom fram till en ev dag efter minst 10 min. Tänk när vi sitter där! De har iaf ett bokat liv även på gamla dar.


träning, motion, kost

Jag har ångest varenda dag över att jag måste träna.
Idag skulle jag ha gjort det, men jag skippade det pga det dåliga kalla vädret, känner mig as kass!
Jag har börjat med att träna åtminstone två gånger i veckan, men den här veckan höll det tydligen inte, så den här veckan som kommer innebär att det måste bli tre rundor, helst en imorgon, för jag känner mig så jävla tjock efter helgen. Att jag alltid måste proppa i mig så... åh... mkt saker!

Nu måste jag börja göra hundra situps varje kväll. Det gör väl någon nytta, tar kort tid och är inte så jobbigt, men ändå gör jag det inte! Jag gjorde det iaf idag, får att kompletera ångesten lite grann åtminstone.

looove.


Nu har jag kommit hem ifrån kyrkan. Människorna är så härliga. Det är kramar hit och det och alla ler och skrattar. Många påkekade att jag hade en fin klänning och var snygg i håret, sånt gör en glad! och det behövs lite kommentarer när det gäller mig och och utseende. Och gratis fika den här gången på det! as god chokladsås till glassen. Det var som en kola smet som smakade som kola man brukar göra till jul, fast man hade inte låtit den stelna utan den var varm och smetig. Det ska jag nog pröva att göra någon gång och ha till glass, dundergott.
Sen när vi skulle åka hem, då vi stod på baksidan av pingstkyrkan, kom det en man på ca 50 bast som hade druckigt ganska rejält. Antagligen en alkis. Han gav mig en bukett blommor som han hade plockat. Säkerligen från någon rabatt, men iaf! Så snällt. Det kändes som om det betydde något, varför plocka blommor en lördag kväll och ge till första människan han ser? haha, alla är snälla. Det kommer bara fram på kanske konstiga tillfällen och sätt.

Tankar.

Det är på kvällarna jag borde skriva här. Det är då alla tankar kommer och jag kommer in på saker som jag vill skriva om. När jag väl sitter här vid datorn är allt bortspolat. Nu har jag ingenting som jag kan skriva om. Jag glömmer bort det och det är jobbigt. Jag vill försöka skriva ut. Även det här kom jag på att skriva en kväll, men som jag redan visste glömde jag bort att skriva det. Nu ca två veckor senare så kom jag på det och därför tog jag tag i det. Det kanske gör så att bitarna faller på plats och att det jag velat få ut kommer ut snart.


Anne Frank

Nu äntligen har jag läst ut Anne franks dagbok. Jag är bara glad att hon fick sin dröm i uppfyllelse, hon ville bli journalist och författare. Det blev hon, en världskänd författare! det känns som om hennes död därför inte var helt förjäves.  Om hon överlevt kanske boken inte hade kommit ut? men det "roliga" är att hon hade planerat att göra en bok som skulle heta gårdshuset. Den här boken skulle kunna heta det och hon har alltså lyckats med sin dröm. Hon gav alla en inblick i hennes liv, om judar och om kriget. Man fick vara med om hur allt var, om tillståndet de alla i gårdshuset var i.  Jag skulle aldrig kunna skriva som hon skrev, kanske aldrig någonsin. Enligt mig skrev hon riktigt bra för sin ålder. Hon hade så mycket tankar och åsikter. Hon var vis men ändå så ung. Hon skulle ha passat som en journalist.

Jag började gråta i slutet. När jag läste om hur alla dog och hur alla splittrades ifrån varandra till olika läger. Annes pappa var den enda som överlevde koncentrationslägret och fortsatte att leva. Tur det för det hade nog stor betydelse i processen med den här dagboken. Men det borde varit hemskt för honom att läsa allting. Anne mådde nästan alltid dåligt i gårdshuset, vilket man lätt kan förstå. Det var alltid något som hon grubblade över och speciellt så var det över henne själv.  Hon skrev även att hon hatade sin mamma. Hursomhelst, det borde vara hemskt för någon närstående till Anne att läsa allt hon skrev, speciellt för pappan.



Den här boken har fått mig på tankar, funderingar och åsikter, så jag hoppas det kommer gå bra när jag skriver romananalys av den. När man läser en bok i ett kör, under en kort tid så går mycket av tankarna åt till att tänka och fundera över boken man läser. Man blir så insatt.   

sprängaren

Ändå sitter jag nu och kollar på en film på tvn. Jag får väl skylla mig själv för att jag har så mycket att göra, men ändå, jag ska inte behöva plugga hela dagen. Och idag har jag faktiskt inte slappat alls. Jag umgicks lite med leon på förmiddagen, klippte sedan grästet, åkte till en annann och klippte gräset, cyklade till VO för att jogga, hem och duscha och läsa lite i sv boken, äta mat, läsa lite till ute i solen och sen börja läsa igenom alla 30 sidorna som vi har till NK provet. Nu ska jag försöka slappna av med filmen, jag ska inte må dåligt, men jag kommer ångra imorgon att jag inte pluggade. puss.  

lång lista

Så, nu har jag gråtit färdigt. Helgen som jag längtade efter sjukt mkt blev förstörd. Pga skolan som allt annat. Det är så mycket datum nu så jag blir helt koko. Jag längtar enormt till lovet då allt är slut, shit vilken lättnad.

Det jag har i huvudet just nu som jag vet att jag måste jobba med är att läsa ut min sv bok och förbereda inför min muntliga recenssion som ska vara på måndag. Jag hade glömt bort att det var just den 19. En tår för det.
Den 20 är det föreställningen som vi har tränat inför, åt det måste vi offra hela helgen för genomgångar osv. massa tårar för det.
NK på onsdag, hoppas jag har tid att plugga.
Jag måste spela in video med amanda och madde.
Två historia arbeten som jag har lagt på is nu igen för att hinna allt annat den här veckan.
senare kommer det komma ett data prov, gruppredovisning på NK, eng bok recenssion, eng prat i två min, NP tyska och massa småsaker.

som alltid ångrar jag att jag inte tog vara på helgen mer, man kan inte få slappa en dag utan att få ångest över att man inte har pluggat.

Baaarn

Jag längtar enormt till nästa helg då jag far till Linköping! Denna gången blir jag helt ensam och det är nog bra, för det har inte hunnits med att hälsa på jessica så mycket de senaste gångerna. Det är där jag vill vara mest, och det är väl pga den lilla sötungen som jag verkligen älskar! Jag saknar honom massa och han blir stor så fort. Måste ta vara på tiden och träffa honom lite, det betyder. Jag vet inte, det känns dumt men han ... vad ska man säga, betyder mer? än Leon. Leon är ju så grymt söt han med! åh, älskar de små liven! men det är inte samma sak med honom som med arvid. Jag känner inte Leon, Linda har varit för sig själv så mycket med honom så jag har inte fått samma kontakt med honom som med arvid. Jag vet inte hur man får honom att skratta, men det har blivit lättare att vara med bebisen, men jag träffar honom aldrig. Jag träffar Arvid lika mycket, om inte mer. Sen kanske Arvid är mer för att det är Jessicas, det kanske påverkar lite. Jag hoppas iaf att jag kommer älska Leon lika mycket. Han kommer imorgon och ska sova här, får leka massa med sötungen! puss på alla små barnen. <3


pusspåmormor.

Jag var hos mormor förut och åt lite mat. Jag borde börja umgås med mer henne! Det är alltid roligt och mysigt att vara hos och med henne. Idag var det ännu bättre än vanligt och vi pratade typ om världen. Vad hon tror om allt, vad som händer i världen och varför det är som det är. Hur det kommer vara i framtiden och hur det var förr. Mormor tror även på Gud. Någon gång ska jag ta upp om vart hon tror morfar är. Vad hon tänker om döden.
Det är roligare att prata med någon som vet och som har varit med om mycket. Hur många människor känner man som är gamla egentligen? Jag har bara mormor, sen kommer mina föräldrar i ålder efter henne.
Förlåt mormor för att jag har börjat svika mina löften. Jag lovade henne att jag skulle ta hand om henne när hon blev gammal. Nu är hon gammal och har problem, men än har jag inte visat något. Jag vill i alla fall gå och plocka blommor med henne när mors-dag blommorna börjar blomma. Vi ska även se på film från när jag var liten och lekte i mormor och morfars gamla sommarstuga. Det är bara så ... något...  att se på gamla filmer!




image16
mormor hatar nog bilder på sig själv. 
Jag försöker ta bilder ibland 
men hon säger bara usch
och ta bort. Den här har
hon inte sett och det är
den enda bilden jag har
på henne.

RSS 2.0