Juldagen

Här kommer bilder från Juldagen, då vi var hos Jessica.

Vi grillade revbenspjäll, knäckte nötter, tomten kom, spelade spel, drack goda drinkar, lekte med barn.


  

  

































Ingen skola för mig idag, pga min influensa



Nu sitter jag med en massa behind the scenes och intervjuer om Twilight. Bra skit.


Intervju med Robert Pattinson ( Edward ) hos Ellen





och här är lite klipp från tvåan! yeees





bläk.

Shit, spyan sitter verkligen i halsen nu. Det är jobbigt att bara sitta och skriva det här, fy fan vad jag mår illa! Jag kan inte göra någonting, så det har inte tränats på varken samhällsredovisningen, matteprovet eller gitarrläxan som jag ska ha imorgon. Jag vill bara att det ska bli kväll så jag kan sova bort det här, förhoppningsvis, eller så kommer jag spy, och det är förjävligt. Jag vågar inte äta något, men jag känner ingen hunger heller så just nu är det lugnt. Jag åt en klementin och den känner jag smak av hela tiden nu lite då och då. För att underhålla mig sitter jag i ps och expermenterar lite. Nu måste jag nog gå en sväng, det blir nästan värre när jag bara sitter still.



Fast när jag gick en sväng gick jag på toa, och därefter kände jag bara att det blev värre, så man kan säga såhär, nu mår jag inte lika illa längre. Skönt, hoppas det räcker nu.

Igår, lördag

Igår hade jag en mysdag i mitt rum. Jag bara satt och ritade, tände massa ljus och lyssnade på massa musik. Såna dagar är mysiga och behövs ibland! Man får passa på nu när rummet är nystädat och riktigt fint.
Det här sysslade jag med fram till halv 2. Då var det dags att stå i garderoben på revyn. Folket som skulle äta innan började komma då. Sen var det en lång och tråkig väntan tills resten kom och det var vid 3 tiden. Då fick man börja ta jackor på riktigt, och iår gjorde jag faktiskt inte bort mig. Det enda var att jag hittade en mössa som låg på golvet som antagligen hade åkt ur en jacka, så den hade jag liiite ångest för.
Vid halv 4 var alla inne på bryggaren och föreställningen började. Då blev det mc mat häng medans vi vaktade jackorna. Jag åt inget eftersom jag hade proppat i mig corner precis innan jag for dit vid halv 2.
Det var tråkigare än vanligt att hänga där. Annars brukar jag stå med Johanna, och det är helt okej! vi roar oss, men för första gången fick vi inte det.
Vid kvart över 6 var det slut och då kom ruset igen. Det är då allt brukar gå fel och det blir trångt och förvirrande. Jag har ingen aning om vems brickor jag tar och när jag lämnar tillbaka jackorna lägger jag dem bara till någon som inte ser ut att ha någon bricka, och alla blev faktiskt rätt.
Det första och enda misstaget jag gjorde var att hämta jackor på nummer 300, istället för 200, då sa han : nej det här är inte mina jackor.
Och det med mössan ordnade sig. Som tur var hörde jag en man säga: Jag hade en mössa också, precis när jag gick förbi. Då tog jag upp den och frågade om det var den här? Det var det nog sa han, så det ordnade sig! schuu, vilken tur att jag gick förbi där just då och hörde.
Kvart i sju åkte jag hem, åt musli och åkte sen på bion. Hemma igen vid halv 12 tände jag massa ljus.


TWILIGHT

Ja, vilken ungdomstjej gillar inte sånt här? Det är väl alla flickors dröm, eller? Så jävla... fint. Mystisk, kärleksfull, vacker.... Jag älskar såna här filmer, vampyrfilmer. Det har jag alltid gjort och kommer alltid att göra. Det är något speciellt med dem, något jag inte kan sätta fingret på. Det måste nog i första hand vara vampyren själv, killen då, för de är alltid så jävla bra och fina.

Jag har inte sett så många, faktiskt bara tre stycken som jag kan minnas. Den första var i Linköping. Jag såg inte hela. Jag och mina kusiner smög in i rummet där Jonas, Johnny och Joakim kollade på en vampyrfilm ( vi fick egentligen inte se ). Vi gömde oss under sängen och kollade på filmen.
Jag minns bara två vampyrer med långt hår och en flicka med långt lockigt hår. Om jag minns rätt, så fanns det en scen där tjejen drack blod från en kvinna. De satt på en bänk. Nu har jag kollat efter filmen och jag tror jag hittade den. Shit, jag har alltid undrat vad det var för film och nu vet jag! Det var inte alls som jag tänkte mig, jag kollade på trailern. Jag hoppas det är rätt film och jag tror det också, för den stämmer överens bra med vissa delar jag kommer ihåg, som med flickan. Men jag hade ingen aning om att det var de skådespelarna som var med! storfilm kanske? som jag inte har hört något om förut.


http://www.youtube.com/watch?v=zEY6taM15iE


Den andra vampyrfilmen var Queen of the damned som jag spelade in för några år sen då den precis måste kommit ut. Ungefär 2003.
Också en mystisk film, som twilight, och interview with the vampire. Det är en tjej som faller på något sätt för en mystisk kille som alltså är en vampyr. Det är något speciellt med han också, hans berättelse och allting annat. Han berättar sin historia från början och nu lever han i nutiden efter att ha sovit i flera hundra år. Den är lite annorlunda, deppig och läskig på något sätt, men jag gillar musiken och mystiken.

                    Vamyrernas drottning typ                      Lestat                                              Snyggingen
                                                                                                                                                        i  filmen

                                      



Den tredje, Twilight. Väldigt bra enligt mig, haha, men även rolig, en tonårsfilm helt enkelt. Med alla delar i. Vem älskar den inte, och speciellt snyggingen.



RosaMiniKamera



Yesbox, my camera works!



och roar oss på mattelektioner.




 

En tisdag.

En annorlunda dag helt enkelt! Det började med att jag försov mig och vaknade av att mamma ringde. Det var bara tjugo minuter men om inte mamma skulle ringt så!
Morgonen började med matte, inget konstigt där. Efter det var det Engelska. Lektionen gick åt till att bara snacka strunt, klappa en söt hundvalp och att komma på nya case som vi ska jobba med. Eftersom Samhällen var inställd, hade vi lunch/håla på två och en halv timme. Under den tiden gick David, Sofi och jag till körskolan för att få reda på vilken tid vi ska ha teori. Det blir på måndagar vid fem, så jag får offra kören ett tag...
Sen när vi kom tillbaka hängde vi i kafeterian resten av tiden, alltså timmar. Vid 1, det enda vi väntat på under dagen, var mentorstid som tog slut halv 2. Där fick vi bestämma vilka tröjjor vi vill ha till våra snygga estet munktröjjor! Yeee, äntligen dåva!
När jag kom hem, hade jag verkligen ingenting att göra. Det var inget plugg på listan, så jag tog tag i att städa rummet ( som jag började på igår genom att ta ner julsakerna ). Jag har dammat och plockat. Det fattas bara att dammsuga och det gör jag imorgon. Nu älskar jag rummet! Fast det är fortfarande rörigt, men när jag är klar med det här ska jag fixa det sista.
Drillen blev inställd idag. Jag såg ett sms precis när jag skulle åka dit, men det var bara skönt, för då blev det mer tid över.  Gud vilken skön dag! Plus att jag har lyssnat på musik hela dagen och gjort spellistor i spotify, sketabra. Nu väntar jag på handbollen, som börjar kvart i nio.

Jag ska också säga att morgondagen också kommer att bli annorlunda. Egentligen börjar vi med ljudteknik tjugo över åtta till kvart i 11, men eftersom Robban väntar barn :O! ( läraren ) så börjar vi kvart i tio istället och Anders ska bara visa lite saker inför provet. Sen blir gemun inställd, eftersom vi inte har något mer att göra! ( terminen tar slut nästa vecka ) sen väntar bara engelskan ( börjar halv 2 ) och där har vi inte heller någon lärare, utan bestämde på dagens lektion att vi skulle läsa i våran engelska bok ( som ska vara klar v 5 och jag har inte börjat och knappt några andra heller, 350 sidor bare ) men då visste vi inte att lektionen innan blev inställd, så varför ska vi vara där och läsa? Vi ska nog försöka med att få ledigt då med. Sen är sista lektionen inställd ( kör ) eftersom vi ska lyssna på abalone dots. Det ska faktiskt bli kul, har aldrig hört dem och jag tror det är min musiksmak!
Därefter, ska Amanda och jag stanna till klockan fem för det är öppet hus. Vi får se om det är några småskitar som vågar sig fram till oss, det vågade iaf inte jag då! hehe. Vi får korv på köpet sen drar vi till musikskolan och har vår första lektion för i år.
Johanna pratade om att träna vid sju, så jag hoppas jag hinner följa med henne. ( gratisvecka på träningsverket ) så då får man ju passa på! Se om det är något, och träning skadar inte när man ändå inte har så mycket att göra hemma nu när det är lugnt i skolan ett tag.

Så, den konstiga dagen var klar.



Ska säga att jag längtar till Linköping också. Det blir nog en färd dit helgen V 4 <3





Jo, seg som jag är, men de sista dagarna innan julafton var det mycket pyssel för min del ( som alltid ) och iår fick det bara bli etiketter och lite snygga inslagna paket. Det var kul.

Smyckena jag gjorde för någon vecka sedan.





















Det i mitten går egentligen ner till naveln.

1 a H

Första matchen på året. En avbrytare ( amanda som har ont i ryggen ), alltså en skadad avbrytare, mötte laget som ligger tvåa i serien plus att alla i vårt lag mådde dåligt lite hur som helst. Jag var helt mörbultad sen första idrottslektionen. FY VILKEN TRÄNINGSVERK! Nu sitter jag här, efter matchen, med dubbelt så mycket verk. Matchen var riktigt bra spelad! första halvlek ledde vi med två mål. Men i andra perioden tog tröttheten över, men vi var ändå duktiga! plus att det blev lite utvisningar här och var. Det slutade med att dem vann.

Och det jag skulle berätta var, hur roligt det är att åka hem varje gång efter en match med föräldrarna där fram. Den här gången diskuterade de om att det var fel av tränarna att tjafsa emot så att vi till slut fick två minuter. Sen gick de på Tove lite, som också tjafsade så att hon fick två minuter. Pappa sa att det var hon som håller hela laget uppe, utan henne skulle det inte gå och att hon var jättebra. Mamma sa att det ändå var ett dumt drag och att alla borde vara tysta, att vi inte vinner på att tjafsa och att det kan vara det avgörande draget för om vi ska vinna eller inte. Pappa argumenterade med att de som är bra tjafsar mycket. De vill inte ha något i vägen... typ så. Jag la till att det alltid är tjafs, på varenda match, nu i den här serien. Det är så jävla drygt och man bara sitter där... "nej inte nu igen"... och så slutar det alltid med 2 minuter.

Ingen mjukstart här inte!

nej nej, så sant så! Idag var det första skoldagen och den började tjugo över åtta och höll på till 4. Vi började med ensemble där hela lektionen gick åt att göra grupper och sen att leta låtar. När vi äntligen hittat en låt och börjat lite med den ville sångarna inte längre ha den, så det är bara att börja om från början nästa vecka!
Efter det var det Svenska. Där fick vi reda på att vi ska börja direkt med nya saker. Vi ska forska om en författare från renessansen ( eller vad det heter ) om jag förstod rätt. Hela lektionen gick åt att lyssna på honom ( förstå vad tråkigt när någon läser direkt från papperet! ) och så skulle vi skriva ner viktiga saker. Det var alltså fakta om renessansen osv. Imorgon ska han gå igenom hur vi ska göra med resten, arbetet ( föredrag ) och pm:et vi ska skriva till honom. Det positiva är väl att vi ska se en film när vi gjort allt det, dock en långtråkig film med Tom Hanks, den när han blir strandsatt på en ö.
Därefter lunch och en liten håla för de människor som inte har musik & kommunikation. Det blev en hänghåla utanför syo som alltid. Efter 2 timmar var det matte. Då skrev han upp att det är prov V 4, YAY!  Men den här gången ligger jag faktiskt inte efter i matten och behöver inte jobba hemma någonting. Nu ska jag bara repetera fram till dess.
Sista lektionen var idrott. Det var skönt att komma igång igen! Vi missade några idrottslektioner mot slutet ( åtminstone jag ) plus att jag inte tränat alls mycket under lovet pga förkylning. Ikväll är det Handboll också så det är bara att worka! dock blir jag trött direkt och är rätt seg, man måste hålla träningen igång...men somsagt så beror det på förkylningen, hatardeeet.

Efter skolan skrev jag och Albin faktiskt in oss på körskolan. ÄNTLIGEN. Nu kan jag få igång det projektet med så jag kan få körkort till sommaren. Teorin börjar på måndag klockan 5. Idag fick jag reda på att jag har ett omprov vid 4, så jag missar teorin! Jag hoppas det inte gör något, så får jag gå gången efter istället.

Breakfast club

http://www.youtube.com/watch?v=dkX8J-FKndE


bra och tänkvärd film! Typ en sådan man borde se på engelskan i skolan, haha!


En aktiv dag!

Vid 11 for Jonas och Teresia hem. Det har varit väldigt kul att ha dem hemma nu under lovet, men det ska ändå bli skönt att komma in i det vanliga livet igen, syskonfri! ^^ Jo så jag gick upp vid 11 och var klar vid ca 12. Då satte jag mig med mobilen och fixade in låtar och läste igenom om den osv, något som inte blivit av. Sen när jag ändå satt vid datorn skrev jag klar min uppsats. Eller egentligen tog jag en gammal som jag skrev i nian, men jag var tvungen att skriva in den på datorn så det är det jag har gjort. Jag vet inte vad jag tycker om den nu längre och om den passar för uppgiften, men jag ska tänka på det. Ev får jag ändra lite men jag fska läsa igenom den senare och fundera lite till.
Sen åkte mamma, jag och pappa till Johnny där bara han och Leon var hemma. Jag hade faktiskt lust att åka dit och hade tänkt föreslå det, det är inte ofta heller! så det bjöds på fika och lite leka med barn men sen åkte vi hem igen. Nu sitter jag med Pianoläxan som jag totalt glömt bort. Det är en svår funky låt. Allt från Bbma7, A7(#9 #5), Eb7sus, G#mi7 till F ackord. Tjena! Den måste jag verkligen sätta mig ner och göra ordentligt. Tyvärr så har tiden flygit iväg idag så jag måste nu läsa igenom inför Naturkunskaps provet som vi har nästa måndag... Vart tog tiden vägen! Har en dag imorgon med men det var det att jag var tvungen att komma igång med allt idag. Fast precis nu kanske det löste sig lite grann. Sandra kan inte träffas ikväll. Då kan pianot vänta till dess! För vid halv 7 till halv 9 ska jag på drillträning. Jag skippar handbollen idag för att jag ska bli helt frisk till matchen och träningen på tors och för att den var från halv 8 till 9, krockar med drillen tyvärr :/

http://www.youtube.com/watch?v=jCDifycrjQs

Söndag

Grymt seg dag då inget nyttigt för min del har hänt. Jag har bara suttit och degat hemma eftersom ingen människka hade tid att ses. Lite nyttigt fick jag gjort iaf, spelade igenom gittarläxa och gjorde i ordning min soffa. Haha jag kommer inte på något mer faktiskt, och inte heller har jag suttit vid datorn. Konstigt, vet inte var dagen tog vägen. Fast jag har sett på Greven av Monte Cristo också, bra film!! Så smart människa.
Vid halv 6 gick jag på drillträning och där var Jennie med ( nyhemkommen från Austrailien där hon var med i cheearleading )som lärde oss en massa coola cheerleading lyft! askul! Så nu kan vi lyfta upp människor högt upp med armarna raka, kasta upp människor och även fånga. Det gick nog riktigt bra för första gången och det är snygga grejjor. Jag får ha bilderna som demonstration.


 
 




 Innan träningen gick jag förbi Frida och snodde hennes stativ för kvällen. Jag tänkte plåta lite.

En konstig dag

Eller egentligen var den inte så konstig, men det är nog för att jag har känt mig instängd idag. Jag har tänkt mycket och skulle behövt träffa några kompisar, men eftersom jag hade ont i magen stannade jag hemma. Jag har ändå varit ute idag. Vid 10 drog jag, Teresia och Jonas till jeans rean på JC. Jag hittade ett par billiga jeans och varför inte köpa då när man är desperat efter några. Budgeten var ju ett stort plus med. Det tog mer än en timme med alla köer, men sen gick vi till bibblan och pluggade dit även Albin kom. Jag fick inte så jätte mycket gjort tycker jag inte, men jag orkar inte med svenskan länge nu så imorgon följer jag inte med dem utan stannar hemma. Vid 2 åkte vi därifrån för att käka hos mormor. Det blev förrätt, varmrätt och även efterrätt! Dock mådde jag illa och blev proppmätt direkt, det är något fel med mig nu för tiden men iaf. Kom kanske hem vid 5. Kvällen har jag spenderat framför "sagan om konungens återkomst" som även gick på tvn, men varför palla alla reklamer. Jag passade även på att göra tre par halsband. Jag har varit på att göra smycken länge nu, så äntligen blev det av.

2009

Första dagen på det nya året som jag inte gör så stor grej av. Inga nyårslöften för de är ändå bara till för att brytas, jag ska bara må bra så gott jag kan och det kommer alltid perioder och så är det. Jag har alltså inga förväntningar på året och det är bra för då har jag inget att bli besviken över.
Igårkväll var jag hemma hela dagen fram till kvällen. Jag försökte göra mig så frisk jag kunde och höll mig inne. Vid 5 började jag göra i ordning mig, och sånt är kul! Att få känna sig lite bra för en kväll och ta hand om sig själv lite. Vid halv 7 tog jag den tunga väskan på axeln och gick till Frida där jag var först. Amanda, jag och Frida började partyt till en början men folk droppade in lite då och då. Väldigt bra kväll som får visas i lite posebilder senare som jag ska lägga in ikväll förhoppningsvis. Eftersom jag glömt cykelnyckeln och inte orkade gå hem som jag alltid gör så sov jag över hos Frida. Jag gick upp ´vid halv 3 idag och jag har aldrig sovit så länge! Men det var Frida som fick mig att sova eftersom de inte ens var uppe när jag gick, och när jag kom tillbaka vid 6 var de på väg upp. Tjena.




RSS 2.0